45 bin TL'ye kadar laptop önerisi

Daha fazla  
Elimdeki RX 6650 XT / Ryzen 5 5600 sistemi yaklaşık 15k fiyattan satıp (sistem 2023 3. ayda alındı ) onun üstüne yaklaşık 20 k 25k kadar da kredi kartı kullanıp Total'de yaklaşık 35 40k arası bir bütçeyle oyun için laptop arıyorum.
Genel olarak GTA vs. ağır oyunlar oynuyorum. Bir de temel seviye kodlama amaçlı kullanacağım.

En önemlisi en az 1 ya da 2 TB M.2 NVMe SSD takma imkanı olması (aynı cihazın 512 GB'lik versiyonu atıyorum 10k iken 1 ya da 2TB'lik olanı 20k )ileride servisine taktırırm.

GPU NVIDIA işlemci AMD arıyorum (kasa olsa sorun yok ileride değiştirme şansım var ama laptopta şans yok )

Ve evet kasadan laptopta geçince eğer 2 katı bir bütçe ile falan geçmiyorsan performans kaybı oluyor evet laptopun tek avantajı taşınması evet aynı paraya 2 katı kasa toplarım (son 4 satırı laptopun dezavantajlarını hatırlatmak isteyen olur diye yazdım.

Genel olarak batarya değil prizde kullanacağım dahili hoparlörü aman aman iyi olmasına gerek yok film vs kulaklık kullanıyorum.

Biraz fazla detay girdim ama kasada pişman olursam hata yaparsam değiştirme şansım var ama laptopta bu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçede MSI almayın hocam. MSI bir laptop için net olarak minimum 80k bütçe ayrıman gerek. Alt bütçelerdeki MSI ve ASUS modelleri marka değeri hariç hiçbir özelliği iyi değil maalesef.

Bu cihaz nasıl hocam peki.

Fiyatları da yakın bütçe olarak R08 (40k olan ) daha iyi )fakat 4060 ekran kartı daha yüksek cloka sahip ama diğer cihaz qljey 003 (46k olan) 4070'li bu cihazlara RAM ve SSD takviyesi ne durumda öyle bir imkan var mı ona göre elimdeki SSD'yi satmayip servise taktırip kullanacağım da.

Son düzenleme:

Fiyatları da yakın bütçe olarak R08 (40k olan ) daha iyi )fakat 4060 ekran kartı daha yüksek cloka sahip ama diğer cihaz qljey 003 (46k olan) 4070'li bu cihazlara RAM ve SSD takviyesi ne durumda öyle bir imkan var mı ona göre elimdeki SSD'yi satmayip servise taktırip kullanacağım da.

Hocam MSI Cyborg'da ekran kartı 45watt.
Acer Nitro 16'da ekran kartı 140watt. Ekran kartı 4060, MSI'nın fakat performansı çok çok düşük. Bence hata yapmayın. Acer alın geçin. Yine de MSI alacağım dersenizde siz bilirsiniz. Ama ekran kartı watt değerinin PC performansını ne kadar öldürdüğünü bir araştırın derim. Marka algısı var fakat maalesef ki dediğim gibi alt segmentte bu markaların öne çıkan hiçbir özelliği yok. Ha derseniz ki 80-90k bütçem var MSI ASUS dışında laptop almak saçmalık olurdu zaten. Ama bu bütçelerdeki cihazlarına yanaşılmaz.

Nitro 16'da extra RAM ve M.2 SSD yuvası var boşta.

Hocam MSI Cyborg'da ekran kartı 45watt.
Acer Nitro 16'da ekran kartı 140watt. Ekran kartı 4060, MSI'nın fakat performansı çok çok düşük. Bence hata yapmayın. Acer alın geçin. Yine de MSI alacağım dersenizde siz bilirsiniz. Ama ekran kartı watt değerinin PC performansını ne kadar öldürdüğünü bir araştırın derim. Marka algısı var fakat maalesef ki dediğim gibi alt segmentte bu markaların öne çıkan hiçbir özelliği yok. Ha derseniz ki 80-90k bütçem var MSI ASUS dışında laptop almak saçmalık olurdu zaten. Ama bu bütçelerdeki cihazlarına yanaşılmaz.

Nitro 16'da extra RAM ve M.2 SSD yuvası var boşta.

Peki dahili RAM ve SSD modelini biliyor musun abi onu bulamadım da.

Abi biliyorum çok uzattım ama kusura bakma letopda masaüstü gibi parça değişmediği için bu kadar inceliyorum son olarak bu RAM'dan 1 tane bir de o SSD'yi alsam yetkili servisine götürsem garanti patlamadan takarlar değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı