45 bin TL'ye RTX 4060 Ti ve R5 7500F sistem alınır mı?

Hayır demek istediğim şey ile bunun bir alakası yok. Ayrıca verdiğiniz örnekler de saçma.
Laptoplarda kompanent kalitesi soğutmayı direkt etkileyen bir faktör, aynı zamanda ekran kartı dışındaki bileşenlerde.
Fanlar da cfm değerleri olsun desibelleri olsun çok fark ediyor diyemem gene ama önemli etkenler.

Kısacası o da fan bu da fan veya o da 4060 lı laptop bu da demekle olmuyor. Ancak iş ekran kartına gelince kullanılan gpu belli vram belli, fazladan vereceğiniz 5-6 bin lira size birkaç dereceden fazla kazandırmayacak bunu söylemeye çalışıyorum.

Fanlarda da aynı durum geçerli değil mi hocam. 800 tl lik 3lü fan paketi ile 6000 tl lik 3lü fan paketinin performans farkı 5-10 derece yine. Laptoplardaki komponent kalitesinden bahsetmişsiniz mesela, ekran kartları da sadece gpu ve vram den oluşmuyor. Dirençler, diyotlar, fanlar, soğutma blokları, ısı borusu sayısı ve kalınlıkları, ışıklandırmalar vs. hep fiyatı etkileyen faktörler.

Hocam Pulse ile, Patriot Viper RAM'ler ile, tabii ki daha performanslı bir sistem yapabilirsiniz. Kasa PSU'ya hiç girmiyorum. Yukarıda yazdığım neydi bir okuyun. SSD de garibim tepe model olacak diye bamya kadar kalmış.

Hocam Pulse ile, Patriot Viper RAM'ler ile, tabii ki daha performanslı bir sistem yapabilirsiniz. Kasa PSU'ya hiç girmiyorum. Yukarıda yazdığım neydi bir okuyun. SSD de garibim tepe model olacak diye bamya kadar kalmış.

Hocam SSD her türlü artırılır zaten o kolay iş. Önemli olan ekran kartı ve işlemci benim gözümde.

Hocam SSD her türlü artırılır zaten o kolay iş. Önemli olan ekran kartı ve işlemci benim gözümde.

Aslında ekran kartı, işlemci kolay iş. Maximum 2 kablo ve 4 vida söküyorsunuz. Anakart, PSU, sıvı soğutmalar çok daha meşakatli. SSD biraz daha slot sayısı ile alakalı anakartta 2 slot varsa, ikiside doluysa yükseltmek yine işkence.

Direkt olarak gaming x 4060 ti olan bir test bulamadım ama aklınızda fikir oluşması açısından şuna göz gezdirebilirsiniz.
Hani çok fark ediyordu ya hangi marka olduğu vs. buyrun aralarında 4-5 bin liraya kadar fiyat farkı oynayan asus ile galax markalarına bakın. Bakın bakalım aralarında kaç derece oynuyor.

AMD 7500F.
G.Skill tridend Z5 2X16.
MSI Gaming X Slim16 GB 4060 Ti.
MSI 650M.
Samsung 990 2TB M.2 SSD.
Bu sistem daha 1 yıllık olmamış, 45k fiyat veriyor, sizce alınır mı?

Hocam tam fiyat bandına hakim olmamak ile birlikte sıfırını 30k civarı ve altına bulabilirsin aynı sistemi.

Windows kuracağınız ssd ayrı oyun kuracağınız ssd ayrı, anakartta 2 m2 yuvası var. İsterse sonradan 10 tb depolama alsın onun bileceği iş

Hocam ben fiyat bakımından söylemiştim aslında, ekran kartı veya işlemciyi değiştirmek pahalıya kaçıyor ama SSD ve RAM'de öyle değil, ucuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…