450-500 TL'ye M.2 SSD vs. SATA SSD

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
iç mimar
- Zalman ZM-T7
- Nagas AO500 Power.
- Gigabyte B550 anakart.
- AMD Ryzen 7 3700X CPU.
- NVIDIA GT 1030 2 GB GPU.
- Patriot DDR4 8 GB 3200MHz.
- 128 GB Samsung SSD.

Bu sisteme ek olarak M.2 alsam faydası olur mu? Yoksa SSD takviyesi yapsam yeterli olur mu?
Render için kurdum sayılır bu sistemi. M.2 konusunda kararsız kaldım. Max 511 lira gibi bir bütçe ayırabilirim.
Arşiv için de 1 TB harici var.

Windows'u boot etme, oyunlarda ki bekleme süreleri gibi olaylarda şuanlık M.2 ve SATA SSD arasında büyük bir fark yok. Lakin M.2 NVMe SSD'ler SATA SSD'lerden 3-4 kat daha hızlı dosya kopyalayıp, yapıştırabiliyor. Render alıyorsanız M.2 NVMe alın hayat kurtarır resmen.

40 lira aşıp uzun ömürlü bir SSD almak isterseniz:

Aşmayıp daha kısa ömürlü bir SSD almak isterseniz:

Render yaptığınız için M.2 daha iyi olacaktır.

Windows'u Boot etme, oyunlarda ki bekleme süreleri gibi olaylarda şu anlık M.2 ve SATA SSD arasında büyük bir fark yok. Lakin M.2 NVMe SSD'ler SATA SSD'lerden 3-4 kat daha hızlı dosya kopyalayıp, yapıştırabiliyor. Render alıyorsanız M.2 NVMe alın hayat kurtarır resmen.

Evet benim için render kısmı çok ama çok önemli. Bilgiler için minnettarım.

40 lira aşıp uzun ömürlü bir SSD almak isterseniz:

Aşmayıp daha kısa ömürlü bir SSD almak isterseniz:

Render yaptığınız için M.2 daha iyi olacaktır.

Hocam çok teşekkür ederim. Peki, bu önerdiğiniz PCI Express 3.0 diyor. Benim bildiğim kadarıyla Gigabyte B550 S2H PSI Express 4.0 destekliyor. Alacağım M.2 4.0 destekli olsa fark eder mi? Daha iyi olacak ise bütçeyi zorlamaya çalışırım.

Evet benim için render kısmı çok ama çok önemli. Bilgiler için minnettarım.

Hocam çok teşekkür ederim. Peki, bu önerdiğiniz PCI Express 3.0 diyor. Benim bildiğim kadarıyla Gigabyte B550 S2H PSI Express 4.0 destekliyor. Alacağım M.2 4.0 destekli olsa fark eder mi? Daha iyi olacak ise bütçeyi zorlamaya çalışırım.
İtopya'da Samsung 980 Pro 250 GB, 719 TL. Gen 4 destekliyor 6400/2700 değerine sahip. Yani atılan Kingston SSD'den 3 kat daha fazla yazma hızına sahip. Ama boyutu 250 GB dediğim gibi. Kingston almanız daha mantıklı olur sık render alıyorsanız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı