450 TL'ye filament önerisi

Yazdıklarınızdan creality ender ve microzey kullandım. Creality berbat bir koku yayıyor o yüzden bir daha asla satın almam. Microzey ise fiyatına göre oldukça başarılı sonuç veriyor ve koku yaymıyor ancak taze olması önemli. Taze değilse çok çabuk kırılıyor.
Gümüş mavisi 9. ay üretimiydi 11. ayda satın alıp açtım ilk başlarda sorun yoktu ancak 1 ay boyunca makinede takılı kalınca çubuk krakere dönüştü resmen. Belli bir süre sonra makinede takılıyken durduğu yerde kırılmaya ve felaket ipliklenme yapmaya başladı. Beyaz olan ise 11. ay üretimiydi ve ne kırılma ne de ipliklenme sorunu yaşadım.

En son geçen gün 259 TL'ye Elas PETG satın aldım şu an için sorun yok gibi. Daha önce makineyi yeni aldığımda Elas PETG almıştım ve felaket dayanıksızdı. Sonradan filament marketimde o filament için 2.kalite ham madde yazdığını görmüştüm. Şu an ise yeni seri PETG yazıyor. Filament marketime sorduğumda onlar da geliştirilmiş yeni seri olduğunu söyledi. Fiyatı uygun gelince denemek için satın aldım. Tıkanma, yapışmama, koku vs. bir sorun yaşamadım henüz. Dayanıklılığı konusunda ise kesin kanıya varabileceğim parça basmadım.

hocam
Yazdıklarınızdan creality ender ve microzey kullandım. Creality berbat bir koku yayıyor o yüzden bir daha asla satın almam. Microzey ise fiyatına göre oldukça başarılı sonuç veriyor ve koku yaymıyor ancak taze olması önemli. Taze değilse çok çabuk kırılıyor.
Gümüş mavisi 9. ay üretimiydi 11. ayda satın alıp açtım ilk başlarda sorun yoktu ancak 1 ay boyunca makinede takılı kalınca çubuk krakere dönüştü resmen. Belli bir süre sonra makinede takılıyken durduğu yerde kırılmaya ve felaket ipliklenme yapmaya başladı. Beyaz olan ise 11. ay üretimiydi ve ne kırılma ne de ipliklenme sorunu yaşadım.

En son geçen gün 259 TL'ye Elas PETG satın aldım şu an için sorun yok gibi. Daha önce makineyi yeni aldığımda Elas PETG almıştım ve felaket dayanıksızdı. Sonradan filament marketimde o filament için 2.kalite ham madde yazdığını görmüştüm. Şu an ise yeni seri PETG yazıyor. Filament marketime sorduğumda onlar da geliştirilmiş yeni seri olduğunu söyledi. Fiyatı uygun gelince denemek için satın aldım. Tıkanma, yapışmama, koku vs. bir sorun yaşamadım henüz. Dayanıklılığı konusunda ise kesin kanıya varabileceğim parça basmadım.
Hocam Crealitynin kokusu çok yoğun bir kokumuydu aynı odada bulunan birini rahatsız edecek bir şekildemi yoksa ürünmü kokuyor

eSUN 1,75 mm PLA Plus (PLA+) Siyah Filament (1 KG) Fiyatları ve Özellikleri hocam bu ürün alınır mı sizce

Hocam

Hocam Crealitynin kokusu çok yoğun bir koku muydu aynı odada bulunan birini rahatsız edecek bir şekildemi yoksa ürünmü kokuyor

eSUN 1,75 mm PLA Plus (PLA+) Siyah Filament (1 KG) Fiyatları ve Özellikleri hocam bu ürün alınır mı sizce?

Creality baskı sırasında çok pis koku yayıyor hocam odaya girince bariz alıyorsun kokuyu. 3 farklı filament markası kullandım hiçbirinde böyle bir koku almadım. Cihazı satın aldığımda cihazla gelen 60 gramlık filament koku yapmamıştı, o muhtemelen bu markanın üst seviyedeki filamentiydi. Ayrıca baskı kalitesi de Microzey'den iyi değil. Zaten bu seri creality markasının en ucuz filament serisi. Linkteki filamenti kullanmadığım için yorum yapamayacağım hocam.

Creality ve Microzey’i kullandım. Creality’de ben şahsen herhangi bir koku sorunu yaşamadım. Yani koku var tabi ama bildiğimiz filament kokusu, insanı rahatsız edecek düzeyde değil. Microzey beklediğimden iyi performans vermişti açıkçası. Benim gözlemlediğim kadarıyla Creality K1 ile 300 mm/s hızla baskı alırken (kendi slicer’ında standart hız bu) Creality’nin baskı kalitesi Microzey’den biraz daha iyi. Hatta Creality filamentle bir kaç defa 500-600 mm/s hızla da baskı almıştım deneme amaçlı, Hyper PLA serisi kadar temiz olmasa da iş görür düzeyde performans verdi. Ama son olarak şunu söyleyeyim ki aradaki 100 lira fiyat farkına değer mi, bence değmez. Microzey almak daha mantıklı fikrimce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı