Şimdi açıkcası ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum ve eski laptobumda i7 2630q şeklinde işlemci vardı beni idare ediyordu .(matlab ,c++,solidwork,autocat) Ama i5 3210m nasıldır bilmiyorum eğer laptop illa alacaksan 4500 tl ye model önerebilirim. Ama söylediğim programlar gibi basit programlar için bence yeterli olabilir.
benim amacım yeni bir şey almak değil aslında. Aynen o fiyata çok güzel canavarlar var ama dediğim gibi 4 GB ilave etmekle de iyi bir şekilde götürecekse öylede yaparım sıkıntı yok ama yeni bir şeye ihtiyaç varsa eğer mecbur onu da alacağız.
PC nin özellikleri iyi. Benim PC yi referans alırsam:
i5 460M
6GB DDR3 667MHz
ATI HD5650
Bu özelliklerde dizüstü PC ye sahibim . Hemen hemen her işimi rahatlıkla görüyorum. Senin PC ye göre düşük özellikte üstelik.
Grafik kısmında HD4000 yazıyor çünkü çift ekran kartı var ve bu tür programlar genelde entegre GPU yu gösteriyor. Büyük ihtimalle Nvidia 840M vb. grtafik kartın vardır ki bu da yeterli olur.
Zaten ilk sene Dev C++ , Ecipse falan kullanırsın . Bunlarda çok basit programlar.
PC nin özellikleri iyi. Benim PC yi referans alırsam:
i5 460M
6GB DDR3 667MHz
ATI HD5650
Bu özelliklerde dizüstü PC ye sahibim . Hemen hemen her işimi rahatlıkla görüyorum. Senin PC ye göre düşük özellikte üstelik.
Grafik kısmında HD4000 yazıyor çünkü çift ekran kartı var ve bu tür programlar genelde entegre GPU yu gösteriyor. Büyük ihtimalle Nvidia 840M vb. grtafik kartın vardır ki bu da yeterli olur.
Zaten ilk sene Dev C++ , Ecipse falan kullanırsın . Bunlarda çok basit programlar.
Ekstra RAM performasta fazla bi artış yapmaz. Yinede almak istersen uyumluluğuna dikkat et.
Mümkünse diğerinin aynısı olsun . DDR3 800MHz Samsung çipli.