4500 TL Bilgisayar mühendisliği için MacBook?

Şimdi açıkcası ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum ve eski laptobumda i7 2630q şeklinde işlemci vardı beni idare ediyordu .(matlab ,c++,solidwork,autocat) Ama i5 3210m nasıldır bilmiyorum eğer laptop illa alacaksan 4500 tl ye model önerebilirim. Ama söylediğim programlar gibi basit programlar için bence yeterli olabilir.
benim amacım yeni bir şey almak değil aslında. Aynen o fiyata çok güzel canavarlar var ama dediğim gibi 4 GB ilave etmekle de iyi bir şekilde götürecekse öylede yaparım sıkıntı yok ama yeni bir şeye ihtiyaç varsa eğer mecbur onu da alacağız.

Büyük ihtimal elindeki pc seni 4 yıl daha götürür.
inşallah

Eğer hala alacaksanız MacBook yerine
APPLE MK142TU/A iMac 21.5 inç Core i5 1.6 GHz 8 GB 1 TB OS X El Capitan Masaüstü PC bunu önerebilirim

Eğer hala alacaksanız MacBook yerine
APPLE MK142TU/A iMac 21.5 inç Core i5 1.6 GHz 8 GB 1 TB OS X El Capitan Masaüstü PC bunu önerebilirim
İyi güzel demişsinde öğrencilikte çok yer değişikliği yapıldığı için masaüstü pc pek gitmiyor.
Eğer farklı şehirde okuyacaksan dizüstü almalısın.

İyi güzel demişsinde öğrencilikte çok yer değişikliği yapıldığı için masaüstü pc pek gitmiyor.
Eğer farklı şehirde okuyacaksan dizüstü almalısın.
aynen başka şehir ve öğrenciyiz İMAC iş için anca alınır.

Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı1.PNG
Ekran Alıntısı2.PNG
Ekran Alıntısı3.PNG
Ekran Alıntısı4.PNG

Özellikler bu şekilde

PC nin özellikleri iyi. Benim PC yi referans alırsam:
i5 460M
6GB DDR3 667MHz
ATI HD5650
Bu özelliklerde dizüstü PC ye sahibim . Hemen hemen her işimi rahatlıkla görüyorum. Senin PC ye göre düşük özellikte üstelik.
Grafik kısmında HD4000 yazıyor çünkü çift ekran kartı var ve bu tür programlar genelde entegre GPU yu gösteriyor. Büyük ihtimalle Nvidia 840M vb. grtafik kartın vardır ki bu da yeterli olur.
Zaten ilk sene Dev C++ , Ecipse falan kullanırsın . Bunlarda çok basit programlar.

PC nin özellikleri iyi. Benim PC yi referans alırsam:
i5 460M
6GB DDR3 667MHz
ATI HD5650
Bu özelliklerde dizüstü PC ye sahibim . Hemen hemen her işimi rahatlıkla görüyorum. Senin PC ye göre düşük özellikte üstelik.
Grafik kısmında HD4000 yazıyor çünkü çift ekran kartı var ve bu tür programlar genelde entegre GPU yu gösteriyor. Büyük ihtimalle Nvidia 840M vb. grtafik kartın vardır ki bu da yeterli olur.
Zaten ilk sene Dev C++ , Ecipse falan kullanırsın . Bunlarda çok basit programlar.
AMD Radeon onu eklemeyi unutmuşum aksama atarım şuan dışarıdayım. En olmadı aynı RAM den 4 GB daha alıp ekleme yaparım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı