Yakın gelecekte donanım fiyatlarının düşmesini bekliyor musunuz, bunun için beklemeye değer mi?

• Oy verenlerin toplamı
    19

DahhaK

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba dostlar. 2-3 ay önce güzel bir bilgisayar toplamaya karar vermiştim. Ancak sınavımın bitmesini bekleyecektim. Bir anda ne olduysa fiyatlar %150 uçtu gitti neredeyse.

Dostlar, kafamda bir çok belirsizlik var. 2 ay önce 2.300 TL ye alacağım bilgisayar şu an 3.000 TL olmuş durumda. Ben kendimi kötü hissedeceğim bu bilgisayarı alırsam. Birçok siteyi takip ediyorum indirim için ancak yaprak kıpırdamıyor mübarek. Bana promosyon yapan bildiğiniz bir yer varsa söyler misiniz?

Bir de aşağıya istek ve beklentilerimi yazacağım yetkin olan arkadaşlar sistem önerisi tavsiye ederse çok memnun olurum.

1. Sistem tamamen oyun odaklı olacak.
2. Full HD bir sistem toplamak istiyorum(Büyük ihtimal doğuda bir yere atanacağım ve 4k bir sistem toplayıp 3mbit net ile sürünmek istemiyorum).
3. Fiyat sınırım maksimum 4.000-4.500 TL(monitör dahil).
4. Sistemde benim için oyun performansından sonraki en önemli şey sessizlik.
5. Ekran kartı kalitesi, sistemin serin ve stabil olması, çok kaliteli bir 1920x1080 monitör. Bu üç özellik benim için ilk sırada.

Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem:
upload_2017-8-7_16-58-36.png

Monitör: AOC G2260VWQ6 21.5" 75 Hz 1ms (Analog+HDMI+Display) Full HD Fiyatı
(SSD eklemek için 8 GB RAM koymaya gerek yok)

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
@Orantı sanırım link vermeyi unuttunuz? Tam size uygun sistem dediğiniz sistemi nerede görebilirim?

IMG_1470.PNG
Bu sistemi alabilirsin seni yarı yolda bırakmaz. Yaklaşık 100 TL fazla oldu ama değdi.
Monitör olarak da AOC G2260VWQ6 modelini alabilirsin iyi bir monitördür.
AOC G2260VWQ6 21.5" 75 Hz 1ms (Analog+HDMI+Display) Full HD Fiyatı
Sistemde Hyperx SSD kullandım sebebi ise topladığım sitede SAMSUNG SSD olmamasıydı sen alırken Samsung 850 EVO 120 GB al.
RAM'de yine yoktu o yüzden 2666 MHz koydum ama sen en az 3000 almalısın alırken.
Bu yazdığım şeyler sana çok pahalıya patlamaz eğer bunları yaparsan sistem daha iyi olur.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
@Orantı sanırım link vermeyi unuttunuz? Tam size uygun sistem dediğiniz sistemi nerede görebilirim?
Bu kelimesinin üzerinde. Alın veriyorum 1300 TL ofis sistemi önerisi karışık oldu kusuruma bakmayın vaktim yok da.

Eki Görüntüle 252885
Bu sistemi alabilirsin seni yarı yolda bırakmaz. Yaklaşık 100 TL fazla oldu ama değdi.
Monitör olarak da AOC G2260VWQ6 modelini alabilirsin iyi bir monitördür.
AOC G2260VWQ6 21.5" 75 Hz 1ms (Analog+HDMI+Display) Full HD Fiyatı
Sistemde Hyperx SSD kullandım sebebi ise topladığım sitede SAMSUNG SSD olmamasıydı sen alırken Samsung 850 EVO 120 GB al.
RAM'de yine yoktu o yüzden 2666 MHz koydum ama sen en az 3000 almalısın alırken.
Bu yazdığım şeyler sana çok pahalıya patlamaz eğer bunları yaparsan sistem daha iyi olur.
Hocam arkadaş 1080p'de kullanacak bu kadar güçlü donanım almaya ne gerek var. Zaten ilerde bunları alabilir.

Bu kelimesinin üzerinde. Alın veriyorum 1300 TL ofis sistemi önerisi karışık oldu kusuruma bakmayın vaktim yok da.

Hocam arkadaş 1080p'de kullanacak bu kadar güçlü donanım almaya ne gerek var. Zaten ilerde bunları alabilir.
Ortada 4000 TL'den fazla bir bütçe varsa 720P bile olsa o fiyata en iyi sistem toplanmalı bence. Ayrıca benim topladığım sistemde sadece RAM takviyesi yaparak uzun yıllar kullanabilir.

Dostum sana monitör dahil efsane bir sistem buldum bak öncelikle şöyle bir farkı var bu sistemin diğer sistemlerden; bu sistemde 2TB Toshiba kaliteli bir HDD'si var, 16GB DDR4 2666 MHz RAM'i var bak yanlış duymadın ciddi söylüyorum :D Buyur bakalım sisteme bak;

Bu sistemin yanına monitör ve bağlantı kablosu olarak;

1. Monitör: Asus VX248H 24" 1ms (Analog+DVI+2xHDMI) Full HD Led Monitör Fiyatı
2. Monitör: Asus VX238H 23" 1ms (Analog+Dvi+HDMI) Full HD LED Monitör Fiyatı
HDMI Kablo: Dark v2.0 2mt, 4K / 3D, Ağ Destekli, Altın Uçlu HDMI Kablo Fiyatı

Eğer HDMI Kablo alacak olursan sen HDMI 2.0 kablo al çünkü yenileme hızı yüksek olur ve daha akıcı bir şekilde görüntünün ortaya çıkmasına neden olur, ama HDMI 1.4 alırsan düşük yenileme hızı olur 24 ve 30 Hz görüntü ile kasarak izlersin. Sistemde hangi monitörü istiyorsan onu al, ölçü olarak ise 60 cm civarı bir şey var.

Dostum senin sistem gayet güzel fakar monitörde tepki süresi düşük olanları tercih etmek gerekiyor, mesela 2ms ile 5ms karşılaştırsak 2ms alır.

Ortada 4000 TL'den fazla bir bütçe varsa 720P bile olsa o fiyata en iyi sistem toplanmalı bence. Ayrıca benim topladığım sistemde sadece RAM takviyesi yaparak uzun yıllar kullanabilir.
Bence ise şu an yeterli olan parçaları alıp ilerde yükseltmek daha iyi olur.
SuperToprak 16 GB bellek fazla geliyor. Ve bence önerdiğin sistem 1080p için çok fazla performans veriyor. Monitöre pek fazla takılmadım.

Bence ise şu an yeterli olan parçaları alıp ilerde yükseltmek daha iyi olur.
SuperToprak 16 GB bellek fazla geliyor. Ve bence önerdiğin sistem 1080p için çok fazla performans veriyor. Monitöre pek fazla takılmadım.
Dostum GTX 1060 zaten 1080P için standart olmuş bir kart.
Şimdiden GTX 1050/1050 Tİ alıp sonradan GTX 1060 almak çok saçma ama ilerde RAM yada SSD almak mantıklı olabilir.
Bana göre bir sisteme 2500 TL ve üstü verildiyse ilerde sadece ekran kartı upgrade edilecek şekilde toplanmalı. 1 yıl sonra yine işlemciye yada anakarta para vermek saçma olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı