4500 TL monitör önerisi

Bütçe
4500
Mag renk açısından pek iyi değil, fiyatı da pahalı. Kontrast 1000:1 seviyesinde. Pek albenisi yok.

Aoc 24g42e tek seçenek gibi bir şey. Onun seviyesinde renk gamuru ve kontrast oranı sunan model yok. Parlaklığı da 300nit ile kabul edilebilir değerde.
Lenovo Legion R24E peki kötü mü gerçekten? 4500TL fiyatı var AOC ise 5500TL. Dediğim gibi oyun için alacağım bütçemde normalde 4-4,5 arasıydı hani 5'e kadar arttırdım ama bir anda 5500'e çıkmış buldum kendimi. Bilemiyorum bu monitör için düşük denilen parlaklık değerleri kontrast vs. kullanışı çok mu etkiler? Bu fiyat bandında pivot özelliği olması vs. çok büyük nimet benim için hem de tam bütçeme göre.

Herhangi bir şikayetini duymadım. Sorduğumda da parlaklığı yetiyor demişti.
Ne zamandır kullanıyor hiç şikayeti oldu mu monitör hakkında hala memnun mu öğrenebilme şansınız var mı?

Lenovo Legion R24e peki kötü mü gerçekten? 4500TL fiyatı var AOC ise 5500TL. Dediğim gibi oyun için alacağım bütçemde normalde 4-4, 5 arasıydı hani 5'e kadar arttırdım ama bir anda 5500'e çıkmış buldum kendimi. Bilemiyorum bu monitör için düşük denilen parlaklık değerleri kontrast vs. kullanışı çok mu etkiler? Bu fiyat bandında pivot özelliği olması vs. çok büyük nimet benim için hem de tam bütçeme göre.

Muadillerine göre artısı renk ve ergonomi. Buna karşılık çok düşük parlaklık ve piyango kontrast oranına sahip bir model alacaksınız. İlk gördüğümde 1200:1 kontrast oranıyla ve iyi renk gamutuyla öneriyordum. Hatta 4K bandına kadar düşmüştü. Kontrast oranı da bazı incelemelerde zayıf çıktığı için sadece 2 tane artısı kaldı. Eğer parlaklığı muadillerinden bu kadar zayıf olmasaydı tamam ama oda yok.

AOC olmuyorsa da G25F2 alın. 5K bandında s olmayan modelde pivot vs var.

Muadillerine göre artısı renk ve ergonomi. Buna karşılık çok düşük parlaklık ve piyango kontrast oranına sahip bir model alacaksınız. İlk gördüğümde 1200:1 kontrast oranıyla ve iyi renk gamutuyla öneriyordum. Hatta 4K bandına kadar düşmüştü. Kontrast oranı da bazı incelemelerde zayıf çıktığı için sadece 2 tane artısı kaldı. Eğer parlaklığı muadillerinden bu kadar zayıf olmasaydı tamam ama oda yok.

AOC olmuyorsa da G25F2 alın. 5K bandında s olmayan modelde pivot vs var.
Kontrast oranının düşüklüğü ne gibi sıkıntılara yol açabilir? Bilmediğimden soruyorum. Bu düşük parlaklık ve düşük kontrasttan ötürü çok mu sıkıntı yaşarım?

Hocam AOC olmuyorsa Gigabyte öneriyorsunuz ama aralarında zaten 300TL fark var. O bütçeye çıktıktan sonra AOC da alırım maksat o bütçeye çıkmadan bir şeyler alabilmek.

Bir de Gigabyte marka monitörün AOC marka monitör modeliyle farkları nelerdir pivot harici? Normal şartlarda AOC'u önermenizin sebebi nedir?

Düzenleme. Hocam Lenovo'dan tamamen vazgeçtim. Ya Gigabyte olanı ya da AOC olanı alacağım. Bu Gigabyte olan monitör NVIDIA'nın G-Sync özelliğini destekliyor mu?

Son düzenleme:
Kontrast oranının düşüklüğü ne gibi sıkıntılara yol açabilir? Bilmediğimden soruyorum. Bu düşük parlaklık ve düşük kontrasttan ötürü çok mu sıkıntı yaşarım?

Hocam AOC olmuyorsa Gigabyte öneriyorsunuz ama aralarında zaten 300TL fark var. O bütçeye çıktıktan sonra AOC da alırım maksat o bütçeye çıkmadan bir şeyler alabilmek.
Bir de Gigabyte marka monitörün AOC marka monitör modeliyle farkları nelerdir pivot harici? Normal şartlarda AOC'u önermenizin sebebi nedir?
En yüksek renk gamutu ve kontrast oranı 24g42e de. Kontrast oranı siyah kalitesini belirler. Ayrıca genel görüntü kalitesini iyileştirir.

Örnekleyerek gösteriyorum.

Soldaki 800:1 kontrast oranı sunan s2721dgf, sağdaki ise 1200:1 kontrast oranı sunan m27q. Her ikiside ips panel.
IMG_3413.jpeg

IMG_3414.jpeg

Gigabyte da freesync premium var, DP üzerinden gsync açabilirsin.

En yüksek renk gamutu ve kontrast oranı 24g42e de. Kontrast oranı siyah kalitesini belirler. Ayrıca genel görüntü kalitesini iyileştirir.

Örnekleyerek gösteriyorum.

Soldaki 800:1 kontrast oranı sunan s2721dgf, sağdaki ise 1200:1 kontrast oranı sunan m27q. Her ikiside ips panel.
Eki Görüntüle 2520597
Eki Görüntüle 2520599

Gigabyte da freesync premium var, DP üzerinden gsync açabilirsin.
Teşekkür ederim hocam. Muhtemelen tercihimi AOC ve Gigabyte seçenekleri arasından Gigabyte modelinden kullanacağım pivot özelliği için. Tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı