4500 TL monitörsüz sistem önerisi

Her halde bunun farkındayım. Sorduğun soruya cevap için yazdım örnek olsun diye.

Mesajı bütün olarak yeniden oku, lütfen oku! Ne olursun oku! Nasıl anlamazsın, delirmek üzereyim, uykusuz musun?

Hangi mesajıma o anakartı örnek olarak attın anlayamadım alıntılayarak cevap verirsen daha anlaşılır olursun. Kaldı ki benim sorduğum hiçbir sorunun cevabı senin mesajında yok.

Soru alıntısı:
@GCNattığınız anakart bellek uyumluluk listesine de baktım ve bahsettiğim Gskill Flare X 3200Mhz doğal hız olarak 2400 Mhz gösteriyor. Tabii yanlış yorumlamadıysam çünkü ingilizcem biraz zayıf. Size hep yazdığınız şeyleri tekrar sorup aynı cevapları beklemeyeceğim. Bütçem dahilinde bir sistem toplamak istiyorum fakat kasa ve RAM konusunda karar veremedim. En çok da RAM canımı sıkıyor bir türlü net bir cevap alamadım.

Cevap alıntısı:

Ön açıklama:
Intel ve AMD fark etmeksizin, tüm bellekler ilk takıldığında doğal frekansta çalışır. Daha sonra BIOS'dan XMP profili devreye sokulur.

Oraya takılma, çoğu belleğin doğal frekansı gelende 2133MHz olur. Anakartın da desteklediği doğal frekanslar 2133MHz, 2400MHz ve 2666MHz.

Açıklama:
Mesela 2 tane 3000MHz bellek olsun, birinin doğal frekansı 2133MHz, diğerinin doğal frekansı 2400MHz olsun. Doğal frekansı 2400MHz olan belleği bu anakarta takarsan ilk taktığında 2400MHz'de çalışır. Farklı bir anakart olsa ve desteklediği en yüksek doğal frekans 2133MHz olsa, doğal frekansı 2400MHz olan bellek, anakart gereği 2133MHz'de çalışır.

Açıklamada bahsedilen örneklere somut anakart örneği, yani doğal frekansı anlaman için.
Gigabyte GA-Z270-Gaming K3 'ün desteklediği en yüksek doğal bellek frekansı 2133MHz.

Bellek destek listesi:
Kod:
http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-z270-gaming-k3.pdf

Soru alıntısı:

Cevap alıntısı:

Ön açıklama:

Açıklama:

Açıklamada bahsedilen örneklere somut anakart örneği, yani doğal frekansı anlaman için.

Teşekkür ediyorum. Benim en son, son olarak sorduğum şey ise o linkini attığım corsair belleklerde XMP 2.0 desteği var. Doğal frekansı 2133 ya da 2400 olmasına rağmen bu bellekler OC'suz Ryzen 1600 işlemcili bir sistemde 3000 Mhz ile çalışır mı?

Teşekkür ediyorum. Benim en son, son olarak sorduğum şey ise o linkini attığım corsair belleklerde XMP 2.0 desteği var. Doğal frekansı 2133 ya da 2400 olmasına rağmen bu bellekler OC'suz Ryzen 1600 işlemcili bir sistemde 3000 Mhz ile çalışır mı?
Çalışır. Arkadaşın önerdiği sistemi alın. PSU kasayı kendinize göre ayarlayın. 1690 TL'ye alıcaksan biraz daha artırıp GTX 1070 alın.

Benim istediğim bu bellekler Ryzen ile uyumluymuş yani çok teşekkür ediyorum. O zaman tam performanslı 3000 Mhz ile çalışır bir de anakartın uyumlu bellek listesine bakayım bu bellekler için.
100-200 TL fark olan aero önermiştim aslında ama stokta olmayınca düzenleme yaptım ve 1070 alın diye yazdım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı