Arkadaşlar ve sayın @Recep Baltaş öncelikle ilgisi için teşekkürler.
Gelelim sorunumuza, ben normalde 4000 TL'ye masaüstü bir sistem toplayacaktım, YouTube' da kanalımı geliştirmek ve daha kaliteli videolar çekip daha rahat render yapabilmek için Asus X550JK 8 GB'ı bugün sattım.
Masaüstü toplamaktan neden vazgeçtim çünkü bilgisayar masası falan derken 4300'e denk geliyordu bugün vatan bilgisayara gittim ve MSİ Gamebook gördüm ve benim işlerime yeterli olacağını ve yazları bilgisayar kasası taşımaktan kurtulacağı düşünerek MSİ Gamebook'lara yöneldim fakat bir sorun ortaya çıktı hangisi ?
2 tanesi arasında kaldım.
Sizce benim işlerime en uygun en güncel ve en uzun vadeli hangisini almalıyım, SSD performansına alıştım ve bir modelinde SSD yokken işlemci model olarak daha üstün.
Eğer biraz daha beklerseniz Skylake işlemcili modeller gelecek. Render konusunda onlar işinizi daha da kolaylaştıracaktır. İncelemesini yakında yapacağız.
Eğer biraz daha beklerseniz Skylake işlemcili modeller gelecek. Render konusunda onlar işinizi daha da kolaylaştıracaktır. İncelemesini yakında yapacağız.
Dediğim gibi masaüstü toplamıyacağım çünkü çok fazla seyehat ediyorum ayrıca çok büyük render'da atmıyorum. 1 GB oyun videoları oda "cam studio" programı, bu 2 seçimden hangisi daha doğru olur ve benim gibi oyun videoları çekmek ve bu videoları düzenlemek için kullanacağım 3-4 sene idare edebilir mi ?
Masaüstünden bahsetmiyorum zaten. Skylake işlemcili dizüstü PC'ler gelecek. O zaman aldığınız model eskimiş olacak. Ha yok ben illa bunlardan birini alacağım derseni şahsi fikrim 15.6''ten yanadır zira taşıması daha kolay olur.
Ayrıca konu başlıklarını değiştiren yöneticide süreki alakasız başlık atıyor.
Bence olması gereken "4500 TL / MSI GE60 APACHE PRO vs MSI GE72 APACHE" olmalı düzeltirse sevinirim.
Peki birisinin işlemcisi İ7 4720HQ vs İ7 5700HQ arasında çok büyük farklar var mı yoksa göz ardı edilebilir mi ?
Birisinin ekran kartı GTX 950M birisi GTX 960M arasında gözle görülür fark var mı ? Ben sizin direk SSD'Li olanını önermenizi beklerdim. Dediğiniz çok doğru hatta piyasa düşer ama ne yazık ki bilgisayarımı sattım yarın teslim edicem ve vize haftam başlıyor. Bu gamebook'lar ne kadar götürüz bakımlı olursa ? Bu sorularıma yanıt verebilirseniz çok sevinirim.
Birde "MSI GS60 2PC Ghost İncelemesi" 'de gördüğüm kadarıyla 2 fanlı soğutma var MSI GE60 APACHE PRO'da çift fan soğutması var mı ?