Bütçeyi biraz aştı, esneme payı var ama 4500 TL olursa daha iyi olur. PSU'yu 500W yapsak yeterli midir?
SSD'yi 120 GB yaptık, genelde 1-2 oyun oynar ve başlangıç için yeterli olacaktır, ileride yükseltilecek.
Ve son olarak anakartı aşağıdaki ile değiştirsek daha mı iyi olur?
Sistem gayet güzel olmuş.
Corsair LE200 yerine Adata SU800 128 GB SSD alınabilir.
Anakartı değiştirmenize de gerek olacağını düşünmüyorum, Gigabyte AB350M başarılı bir anakart sonuçta.
@Bayram Şenakar Corsair'in fiyatı uygun olduğu için bunu seçtim, sorunlu bir SSD değil ise kalabilir.
@Mevlüt Çetinkaya 2600x'in soğutucusu daha iyi ve hızı biraz daha fazla olduğu için bunu tercih ettim. Ram'i verdiğiniz 3200 MHz Ram ile değiştirdim. Verdiğiniz 700W PSU için fiyat farkı çok azmış, gerek var mı 700W almaya bilemedim.
Kasa olarak ise Aerocool olabilir bütçeyi fazla aşmamak adına. Teşekkürler.
1050 Ti ile arasında 700 tl civarı bir fark var, anakart ve işlemciden bukadar bir farkı kısmak yanlış olur bence, ileride 2050 veya 2060 serisi bir ekran kartı ile güncellenebilir ekran kartı.
Bu sistemin fiyatı 4.658,96 TL oluyor.
Belirttiğin bütçeyi 158,96 TL aşıyor.
Bu sistemi kaçırma.
İşlemci ve ekran kartı senin seçtiğin ürünler.
Geri kalan tüm parça ben seçtim senin için.
SDD hariç diğer koyduğum ürünlerin fiyatları daha ucuz.
SDD fiyatı yüksek olmasının sebebi 250 gb olması. Senin koyduğun ürün ise 120 gb. Fiyat farkını vermeye değer.
Oyun sistemi demişsiniz. Ekran kartına yüklenmek daha mantıklı o zaman. SSD iptal edilebilir. İşlemciden kısılabilinir. RAM'ler 8 GB çekilebilinir. Ama GTX 1050 Tİ'den sonra GTX 2080 falan düşünüyorsanız sistem uygun alınabilinir. Ama GTX 1050 Tİ'den sonraki hedefiniz 2060 ise bence SSD, RAM ve işlemciden kısıp GTX 1060 6 GB alın.
KasaKasa'nın dediği gibi yapın, şimdilik 1050 Ti ile idare edin, henüz açmayacağı oyun yok nihayetinde, 1-2 yıl daha kabul edilebilir seviyede götürür. Ardından yükseltirsiniz. Ekran kartını şimdi GTX 1060 yapmak için SSD'den ya da 2600x'ten kısmaya gerek yok. Siz de doğru tespit etmişsiniz, 2600x ile 2600'ın yeri bir olmuyor. SSD zaten modern teknolojinin en büyük nimetlerinden.
Bu da şahsi bir kasa önerisi olsun benden, belki bütçeye yardımı dokunur. Ama PSU'su sizin seçtiğiniz kadar kaliteli değildir, öbür yandan adi de değildir. Sevdiğim bir kasa. Recep Baltaş abinin dediğine göre yeni üretim VS PSU serilerindeki ilk zamanlardaki kronik sorunlar düzeltilmiş. 3. ayımı dolduruyorum henüz ben de bir sorun yaşamadım.
Eğer arkadaş görüntüye önem veriyorsa ASUS TUF modeli de düşünebilir. Özellikle camlı kasa alınca içeri bakıp "vay bee makineye bak" demek hoş bir duygu.
ATX isteniyorsa ASUS Prime serisine de bakabilirsiniz.