Sistem güzel gözüküyor ama o SSD yerine Kingston ve Samsung modellerine bakmanızı öneririm. Ayrıca zaten 1 TB HDD niz var SSD yi 240 GB a düşürüp anakart ıda gigabyte B450M S2H a düşürerek işlemci yükseltmesi yapabilirsiniz. AM4 soket bir sonraki nesil desteklese bile B450 lerde kullanılacağını sanmıyorum. İlerde 3.nesil AMD işlemci takabilirsiniz ama sistem yükseltmek için.
SSD markası konusunda haklı olabilirsiniz fakat crucial markasını 2-3 sefer test etme imkanı buldum ve ürünlerini beğendim.
Samsung içinde bütçeyi biraz daha artırmak gerekiyor. Onun dışında Crucial ve kingston arasında devasa bir fark olacağını düşünmüyorum.
Depolama konusunda biraz fazla depolamaya ihtiyaç duyan birisiyim.
Bilgisayarımda yazılım, donanım, tasarım bütün programları hali hazırda bulundurmayı seviyorum.
O yüzden 480 GB SSD tercih ettim. 120 GB olan SSD için planım macOS kurmak.
Anakart konusuna gelirsek ileride bilgisayara Ryzen 7 serisi işlemciler alırsam ekstra RAM ihtiyaç olabilir diye açıkcası biraz fazla RAM slotu istiyorum.
2 RAM slotu şuanki sistemimde beni pişman etti. Gerçi 16 GB RAM epey bir süre yeterli olabilir.
Bu konuyu düşüneceğim. Teşekkürler yorumunuz için.
Sistem hoş ama anakartı değiştirin bence. Ya da rami 8gb yapıp, anakartı yükseltin. Çünkü AMD'nin 4.Nesil işlemcileride AM4 soketinde kalıcağını sanmam. Bu yüzden işlemci yükselttiğinizde (2700x veya 3600 vb.) yeni bir anakart almak zorunda kalacaksınız tam verimi alabilmek için.
SSD almanıza gerek yok bence. Onun yerine yine anakartı yükseltin. Tabii 3600 gibi işlemciler almak istiyorsanız sonradan.
Kasayı NZXT S340 yap. Hem daha kaliteli, hemde kablolama kolay yapılıyor. Ama sizin belirttiğiniz kasada kötü değil.
Seçtiğiniz Psunun 80+ sertifikası galiba yok. Bu yüzden FSP HD700 adlı ürünede bakabilirsiniz. İnventus'ta indirimde 370 tl idi.
İşlemci iyi zaten sizde görmüşsünüzdür herkes B2 revizyonuna geçtiği için işlemciyi almak için uğraşıyor. O kalitede ve o fiyatta böyle bir işlemci zaten bulunmuyor.
Daha almanıza 2,3 ay varsa Black Friday'de alın parçaları daha indirimde gelir.
Benim görüşlerim bunlar.
Ayrıca anakart için paran var ise Msi B450 Gaming Plus MAX çok iyi olur.
Önerileriniz üzerinde PSU ve Anakartı değiştirdim. Açık konuşmak gerekirse 8 GB RAM 4500 TL gibi bir fiyata sahip bir sistem için yetmeyeceğini düşünüyorum.
Artık yeni nesil oyunlar için 16 GB RAM gerektiğini düşünüyorum. Kasaya baktım kasanın tasarımı hoşuma gitti sade fakat ön tarafında hava alabileceği çok boşluk göremedim.
Technopat Youtube kanalında aldığım kasanın incelemesini izledim ve hoşuma gitti o yüzden bu kasayı almayı düşünüyorum.
Fiyatı biraz beni aşıyor. Zaten 1. nesil AMD Ryzen5 1600 işlemcisini kullanacağım için fabrika çıkışlı 3. nesil desteğine ihtiyacım yok
Seçtiğiniz kasanın 550W 80+ PSU içeren modeli 645 liraya satılıyor.
ePttAVM - Corsair Carbide Spec-Delta RGB 550W 80+ Mid Tower
Çok teşekkürler 960TL veriyordum PSU ve KASA için (PSU CoolerMaster 600W 80+ yapmıştım) böyle çok daha iyi oldu. 323 TL cebimde kalmış oldu teşekkürler fakat hangi model PSU olduğu yazmıyor Corsair markamıdır acaba içindeki PSU.
Sistemin şu anki son hali bu.
Mainboard: MSI B450M Gaming Plus MAX
649TL
CPU: AMD Ryzen 5 1600
595TL
RAM: Corsair 16GB 2X8GB DDR4 3000Mhz
509TL
GPU: Sapphire Nitro+ RX590 8GB
1581TL
SSD: Crucial BX500 480GB SSD
353TL
KASA:Corsair Carbide Spec-Delta(550W 80+ PSU)
645TL
TOPLAM: 4332TL