4500 TL Sistem Toplama Tavsiyesi

VelocityNE

Megapat
Daha fazla  
Başka bir konuda netlik oluşturmuştuk fakat Radeon RX580 Ekran Kartı stoğunda problem yaşandığı için hala sipariş veremedim. Yeni bir güncelleme yaptım. Sizlerden istediğim seçtiğim parçaların aynı fiyata daha mantıklısı varsa bunu bana sunmanızdır.
1- Anakartta 2 seçenek oluşturdum. Sizce hangisi ?
2- HDD olarak 2-3 ay sonra Toshiba P300 High Performance 3.5" Sata 3.0 1TB Sabit Disk (HDWD110UZSVA) kullanmayı düşünüyorum.
3-RAM seçimimde bir sorun var mi ? 3000 MHz'ye düşürmeli miyim ?
4-Kasa ve PSU nasıl ?
5-Monitör olarak Satın al: Philips LCD geniş ekran monitör 190VW9FB/62 LCD geniş ekran monitör bu monitörü bir süre kullanmak zorundayım. 2-3 ay sonra FreeSync desteği olan bir monitöre geçeceğim. Şu an kullandığım monitör çok sorun yaşatır mı ?
6-Ekran Kartı stoklara girdiği anda sipariş verilecek.

Hocalarımın önerilerini bekliyorum. Saygılar. :neo:

Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukardaki anakartlardan birini alabilirsin. Pc Mate modeli 3200Mhz desteklemektedir, sitenin uğraşmayıp öyle yazmasından kaynaklı 2400Mhz yazıyor orda takılmayın ona.
Öncelikle Ryzen modellerde bildiğim kadarıyla iGPU mevcut değil, yani ekran kartsız bu bilgisayarı kullanamazsın. PSU iyi güzel bir modeli seçmissin, kasa öte yandan zevk meselesidir. Monitör idare eder yeni alana kadar ancak ekran kartı ile kullanırken bunun gibi bir aktif dönüştürücüye ihtiyacın olacaktır.
Bende kullanıyorum şuan bu modeli. RX 580 için AMD göndericek diye duyumlar aldım yakında stok sorunu kalmayabilir.

Yukardaki anakartlardan birini alabilirsin. Pc Mate modeli 3200Mhz desteklemektedir, sitenin uğraşmayıp öyle yazmasından kaynaklı 2400Mhz yazıyor orda takılmayın ona.
Öncelikle Ryzen modellerde bildiğim kadarıyla iGPU mevcut değil, yani ekran kartsız bu bilgisayarı kullanamazsın. PSU iyi güzel bir modeli seçmissin, kasa öte yandan zevk meselesidir. Monitör idare eder yeni alana kadar ancak ekran kartı ile kullanırken bunun gibi bir aktif dönüştürücüye ihtiyacın olacaktır.
Bende kullanıyorum şuan bu modeli. RX 580 için AMD göndericek diye duyumlar aldım yakında stok sorunu kalmayabilir.
6. maddede söylediğim cümle yanlış anlaşılmasın ekran kartı stoklara girdiğinde bu sistemi sipariş edeceğim. yani ekran kartsız toplamayacağım öneriniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz anakartları inceleyeceğim. PSU kesinleşmiş oldu o zaman.

Sistem güzel.
1 - Asus B350 Plus 2'si arasından daha iyidir.
3 - Sorun yok. 3200MHz almanız daha iyi olur. Ama arada 20-30 TL varsa 3000MHz alabilirsiniz.
4 - PSU ve kasa güzel.
5 - Onunla idare edebilirsin. Ama dönüştürücü gerekecektir.

Sistem güzel.
1 - Asus B350 Plus 2'si arasından daha iyidir.
3 - Sorun yok. 3200MHz almanız daha iyi olur. Ama arada 20-30 TL varsa 3000MHz alabilirsiniz.
4 - PSU ve kasa güzel.
5 - Onunla idare edebilirsin. Ama dönüştürücü gerekecektir.
3. maddede vermiş olduğunuz cevabı tam anlayamadım. Benim mantığımda olan arada küçük bi fark varken onuda ödemiş olup 3200 mhz almak. Aynı Asus Anakartlarda Plus modelini seçmek gibi. Arada küçük farklar var max 50 tl. Cevabınız mutlu etti teşekkürler.

@Heiwa diğer bir sorum Asus'un belirttiğimiz anakart modeli aldığım RAM'leri stabil 3200Mhz'de çalıştırırmı ?

3200MHz ile 3000MHz arasında çok küçük bir fark var. Yine de sizin seçiminiz.
Anakartın sitesinden desteklediği RAM modellerine bakabilirsiniz. Sanırım destekliyordu yine de kontrol edin.

3200MHz ile 3000MHz arasında çok küçük bir fark var. Yine de sizin seçiminiz.
Anakartın sitesinden desteklediği RAM modellerine bakabilirsiniz. Sanırım destekliyordu yine de kontrol edin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

kafamı karıştıran şuydu aslında. Asus'u araştırdım biraz forumlarda. Birçok yerde 3200 yada 3000 Mhz ile çalıştıramadıklarını gördüm. Bu Yüzden Asrock gibi bir seçenek sundum sizlere. Forumlarda 3000Mhz ile açamadıklarını belirten bir çok konu var.

O kadar para verip 3200Mhz de çalıştıramayacaksam ne bu anakartlara nede bu RAM hızı yüksek parçalar almaya gerek yok öyle değilmi ? @BERWAR

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı