4500 TL sistem toplama

Bütçe
4500 Türk Lirası

berkmur

Picopat
Abilerim hepinize merhaba;

6 Senedir kullandığım hazır alınmış ASUS bilgisayarımı birçok güncel oyunu oynayamadığım için değiştirmeye karar verdim. Ama aklıma takılan birkaç sorum var ve size danışmak istedim.
İlk önce yardımcı olmanız için gereken şeyleri aradan çıkarayım.

Yeni bilgisayar için belirlediğim bütçe 4000-4500 TL ama ne kadar altına inebilirsem ailem ve cüzdanım adına daha az vicdan azabı çekeceğim.

Şu anki bilgisayarımın özellikleri:
İşlemci: Intel Core i7 3770
Anakart: ASUS CM6870
Ekran Kartı: NVIDIA GT630
RAM: 8 GB

İlk düşüncem sadece ekran kartını değiştirmekti ama anakartın ne kadar eski olduğunu; bilgisayar kasamın güç sağlayıcısının 300 Watt olduğunu görünce neredeyse sıfırdan bir bilgisayar toplamam gerektiğini fark ettim. Abilerim, ekran kartı olarak YouTube'da bir sürü kişinin RX 570 modelini önerdiğini öğrendim bu ekran kartını düşünüyorum. Ama size öncelikli sorum şu olacak: İşlemcim yeni alacağım bir anakarta uyar mı? Yeterince güçlü mü? Anakart ile yeni de bir işlemci alınır mı? Yoksa işlemciyi aynı bırakıp artan parayı ör. Daha iyi bir ekran kartı için harcasam değer mi? Bu sorumu yanıtlarsanız ve bütçeme uygun bir sistem önerisinde bulunursanız gerçekten çok sevinirim çünkü ne piyasa ne parçalara hakimim ve yardıma ihtiyacım var.

Harici sorularım:
1. bilgisayar parçalarını kendim takmaya korkuyorum. Korkmalı mıyım yoksa harici birisi ile anlaşmalı mıyım birleştirmesi için?
2. Şu anda depolama için 1 TB hardisk kullanıyorum. Bunun yanına fazladan bir SSD takıp bilgisayarı hızlandırabilir miyim?

Sizi yormak istemezdim ama öğrenmek için bir sürü site gezdim ve sonucunda bir fikir edinemedim okumak için bile olsa vaktini ayıran herkese teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana bu sistemi öneririm sinerjiden toplanmış Windows kurulumunu ve montajı 60 TL karşılığında onlar yapıyor fiyata o da dahil zaten 1 TB HDD varmış onu buna takarsın SSD 256 GB o yüzden.
Çok teşekkür ederim. Bu sinerjiden siparişi verince ekran kartını ayrı yolluyorlardır değil mi. Malum kargolar yoğun zarar gelsin istemem.

Her yerde ayrı yollarlar zarar gelmemesi için.
Güvenerek alabilirsiniz, tek sıkıntı kargo firması.
Ben de bilgisayarımı Sinerji'den aldım, ürün kargo da zarar görmüş kasa da küçük bir yamulma var.
Bilgisayar geldiğinde ben orada yoktum bu yüzden kontrol etme şansım olmadı ama siz kontrol edin kargocuyu bekletin 2 dk.
Ne olur ne olmaz kontrol etmek lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı