4500 TL'ye monitör dahil sistem toplama

Bütçe
5500
i3 olunca zaten çok kötü oluyor, değil mi?
1650'yi yeterince besliyor kötü bir işlemci değil ki zaten istediğim sistem giriş seviye bir sistem. Bu işlerden anlamıyor değilim ama birde sizin görüşlerinizi dinlemek istediğim için yardım istedim. Yeterince bilgisi olmayan kimse forumda kalabalık yapmasa daha iyi olabilir lakin yapacak bir şey yok.

5.564TL

4600 TL'ye iyi olduğunu düşündüğüm bir kasa. Eğer monitör dahilse APU anca alınır.

i3 var oyuncu kasasında :)

4600 TL'ye ne bekliyorsunuz 1 TB PCI Express 4.0 5000/5000 SSD yanında R9 5950X işlemci mi? En az i5 10400F 5500XT'li bir kasa görelim bakalım sizden.

Zaten var benim gösterdigim kasada i5.

i3 olunca zaten çok kötü oluyor, değil mi?

Kötü olmuyor da oyuncu kasası yani FPS düşürür nesli kötü olursa.

RX570 ile 5500XT yi mi karşılaştırıyorsunuz? Attığım sistem çok daha iyi sizinkine göre. Kasası, güç kaynağı, ekran kartı. Ayrıca attığınız sistemdeki SSD de kronik sorunlu.

Gönderdiğim "İ3" işlemcili bilgisayar sizin "İ5" işlemcili bilgisayarınızdan daha iyi. Bu videoda da görüldüğü gibi oyun performansı olarak daha iyi. Lütfen bilmeden kimseye tavsiye vermeyin.

Monitör: Acer VG240YBMIIX 24" 1ms Full HD Freesync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ekran Kartı/İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G Dört Çekirdek 3.70 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

RAM: Corsair Vengeance LPX 3200 MHz DDR4 CMK8GX4M1E3200C16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Kasa/Psu: Corsair Carbide Spec-05 CC-9011151-EU 550 W Led Panel ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

SSD: Samsung 250 GB 860 EVO MZ-76E250BW 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Anakart: MSI B450M-A PRO MAX AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Toplam fiyat 4650 lira ediyor aslında Full HD monitörler vardı lakin ya VA panel ya da TN panel kullanılıyordu bahsettiğim monitör IPS ve Full HD çözünürlüğe sahip. SSD kapasitesi yetersiz gelirse hard disk ile değiştirebilirsiniz ama kesinlikle Windows 10 kullanacaksanız SSD kullanmanızı tavsiye ederim sonradan hard disk takabilirsiniz. RAM'i mutlaka ama mutlaka 16 GB yapın ileride APU sistemlerde tek kanal RAM kullanınca performans Dual Channel'a göre düşük olabiliyor bütçe kısıtlı kaldığı için 8 GB seçtim. Şimdiden hayırlı olsun.

Elinize sağlık hocam. RAM'lerde problem var, onun yerine bunu öneririm:
i3 var oyuncu kasasında :)

Zaten var benim gösterdigim kasada i5.

Kötü olmuyor da oyuncu kasası yani FPS düşürür nesli kötü olursa.

Ya Allah'ını seversen piyasada daha güçlü i3 var mı? Çıkar göster, ben de susayım. Şu forumda en sevmediğim kitle sizsiniz. Utanmasanız Turbox i5 oyuncu kasası i3 oyun oynatmaz diyeceksiniz. i3 10100F, RTX2060 ile kullanılıyor.

Elinize sağlık hocam. RAM'lerde problem var, onun yerine bunu öneririm:

Ya Allah'ını seversen piyasada daha güçlü i3 var mı? Çıkar göster, ben de susayım. Şu forumda en sevmediğim kitle sizsiniz. Utanmasanız Turbox i5 oyuncu kasası i3 oyun oynatmaz diyeceksiniz. i3 10100F, RTX2060 ile kullanılıyor.
Hocam anakart ve monitörden kısılarak GTX 1650 ve i3 10100F sığdırılabiliyor benden sonra sistem toplayan arkadaşın topladığı sistem çok daha iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı