4500 TL'ye monitör önerisi

VX2428 bu bütçede en iyisi benim bildiğim.

@Hyuuga Neji hocam 5k bütçede en iyi seçenek VX2428 mi sizce? G2412'den iyi diye biliyorum doğru mu? İyiyse ne kadar daha iyi? Çok fark var mı?
Degil. VX2428 oldukca kotu bir model. VP249QGR maksimum parlaklik haricinde tamamen daha iyi bir model.

Yine degil.

24G2SPU > G24F-2 > G2412 > VP249QGR > VX2428 seklinde gidiyor.

G24F-2'nin tek sorunu olu piksel yayginligi. Olu pikselsizine denk gelirsen tas gibi monitor.

Teşekkürler bilgilendirme için. Büyük bir karışıklığı gidermiş oldunuz. Bir süredir forumda aktif olmadığım için VX2428 bir anda önerilmeye başlayınca kısa bir araştırma sonucunda yanlış konumlandırdım. Ayrıca G24F-2'nin G2412'den kötü olduğunu söyleyenler var forumda. O konuda hala kafam karışık. G24F-2 daha iyi olsa bile sırf ölü piksel yaygınlığı ve Gigabyte gibi düşük kalite bir markadan çıktığı için alınmaması gerekli diye düşünüyorum.

Her hafta yüzer yüzer arttırıyorlar hocam. Stok bitmeden kapılması gereken bir monitör.

Konu sahibi bütçesini arttırabiliyorsa MSI G2412 almalı, arttıramıyorsa VX2428 en iyi seçenek gibi duruyor.

Indirimdeysi sanirsam o yuzden her gun 50 TL zam gwldi ve şu an 4900 TL de kaldi.

Asus TUF Gaming VG24VQE 23.6" 1 ms Full HD FreeSync Curved Oyuncu Monitörü​

kanka asus almanı tavsiye ederim hz düşük olmasına bakma çok iyi​

ASUS TUF Gaming VG24VQE 23.6" 1 ms Full HD FreeSync Curved Oyuncu Monitörü​

kanka ASUS almanı tavsiye ederim Hz düşük olmasına bakma çok iyi​

Dur tahmin edeyim, internette gordugun ilk modeli satin aldin ve insanlara öneriyorsun.
Niye? Çünkü sen de var ve niye baskasi da almasin??????

Ayrıca G24F-2'nin G2412'den kötü olduğunu söyleyenler var forumda.
Aralarinda devasa fark yok ama ergonomi acisindan G24F-2 daha iyi. Renk gamutu olarak da daha iyi. Kontrast degerleri birbirine yakin. G2412'nin tek ustunlugu maksimum parlakligi biraz yuksek.
G24F-2 daha iyi olsa bile sırf ölü piksel yaygınlığı...
Tercih meselesi. Olu piksel goz onunde bulunmayacak bir yerde ciktiysa ben umursamam sahsen.
Gigabyte gibi düşük kalite bir markadan çıktığı için alınmaması gerekli diye düşünüyorum.
Markaya degil modele bakilir. Ayrica Gigabyte kaliteli bir markadir. Gigabyte'in ust butcelerde de pek cok kaliteli modeli var. Ornegin M27Q, M28U, M32U, AORUS FI- serisi gibi.

VX2428'i GtG değerinden dolayı öyle söyledim. G2412 ile renk kalitesinde gerçekten fark varsa G2412 alsın.

Markaya degil modele bakilir. Ayrica Gigabyte kaliteli bir markadir. Gigabyte'in ust butcelerde de pek cok kaliteli modeli var.
Tabi normalde markası ne olursa olsun özelliklerine bakarım ürünün ama benim için Gigabyte bir istisna. Bazen de deneyimlemek gerekir ve ben deneyimlediğim Gigabyte ürünlerinde sorundan başka bir şey görmedim. Kaliteli bir marka olsaydı monitör konusunda ölü pikselden, ekran kartı konusunda sıcaklık, ses ve kronik sorunlardan adı çıkmazdı. Anakartlarından da memnun olmayan bir çok kişi var. Diğer bilgileriniz için teşekkürler ancak hayır Gigabyte kaliteli bir marka değil. Deneyimlerimle konuşuyorum. Kendim bir daha asla almam, kimseye de önermem.

Kaliteli bir marka olsaydı monitör konusunda ölü pikselden...
Farklı markalarda da olan bir durum. Gigabyte ile alakası yok.
ekran kartı konusunda sıcaklık, ses ve kronik sorunlardan adı çıkmazdı.
Yine farklı markalarda da olan bir şey.
Anakartlarından da memnun olmayan bir çok kişi var.
Yine farklı markalarda da olan bir şey.

Ayrıca markaya göre iyi/kötü genellemesi yapamazsın. Her markanın iyi ve kötü ürünleri var, doğrusunu almak araştırmaya bağlı bir şey. Kendi yaşamış olduğun ve internette görmüş olduğun olumsuzluklara göre markaya kalitesiz demek mantıksız. Gigabyte istesen de istemesen de kaliteli bir markadır. Kendin almak istemiyorsan buna yapabileceğimiz bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…