4500 TL'ye monitör önerisi

Konuya çok fazla yorum yapılmış. Öncelikle herkese teker teker yorumları için teşekkür ediyorum. Yorumları okurken bende oluşan algı genel olarak şöyle: Bütçe arttırımına gidemeyeceğimiz durumda seçenekler VX2428 veya G2412 olurken bütçe arttırımına gidebileceğimiz durumda 24G2SPU. Bütçe düşürürsek de VP249QGR. G24F-2 modelini ise ölü piksel sorunundan dolayı eledim zira G2412 çok önerilen bir model oldu ve nispeten sorunlu olarak lanse edilen modelden daha uygun fiyatta.
Ancak bu düşüncem alıntıladığım yorumda geçerli olmuyor.
Aralarinda devasa fark yok ama ergonomi acisindan G24F-2 daha iyi. Renk gamutu olarak da daha iyi. Kontrast degerleri birbirine yakin. G2412'nin tek ustunlugu maksimum parlakligi biraz yuksek.

Tercih meselesi. Olu piksel goz onunde bulunmayacak bir yerde ciktiysa ben umursamam sahsen.

Markaya degil modele bakilir. Ayrica Gigabyte kaliteli bir markadir. Gigabyte'in ust butcelerde de pek cok kaliteli modeli var. Ornegin M27Q, M28U, M32U, AORUS FI- serisi gibi.
VX2428'i GtG değerinden dolayı öyle söyledim. G2412 ile renk kalitesinde gerçekten fark varsa G2412 alsın.
VX2428 neden VP249QGR ve G2412'den daha kötü bir model ? Kesinlikle VX2428 önermiyor musunuz zira fiyat olarak bize çok uygun.

Ayrıca markaya göre iyi/kötü genellemesi yapamazsın. Her markanın iyi ve kötü ürünleri var, doğrusunu almak araştırmaya bağlı bir şey. Kendi yaşamış olduğun ve internette görmüş olduğun olumsuzluklara göre markaya kalitesiz demek mantıksız. Gigabyte istesen de istemesen de kaliteli bir markadır. Kendin almak istemiyorsan buna yapabileceğimiz bir şey yok.
Her şey araştırmayla anlaşılmıyor işte hocam, araştırdığımda ise en çok sorun çıkartan ve en kötü servis deneyimi olduğu nesnel raporlar ve istatistiklerle kanıtlandı. Benim deneyimlerimle de uyuşuyor. Hala neyini savunuyorsunuz.

Sadece internette değil forumda da geçen bir konuda kasadan ses geliyor diyen biri vardı. Sesi dinledim ve direkt Gigabyte Eagle ekran kartından geliyor dedim ve tek attım. Hiçbir bileşenini yazmamıştı bile. Bunun gibi çok konu açılıyor. Youtube'da 100 binlerce izlenen Gigabyte sorunları videoları var. Laptop'da Monster ne ise PC'de Gigabyte odur kısacası.

Zaten konu sahibi sorunlarla uğraşmak istemediğini ve G24F2'yi elediğini belirtmiş.

@Techh hocam 2412 alın geçin.

VX2428 neden VP249QGR ve G2412'den daha kötü bir model? Kesinlikle VX2428 önermiyor musunuz zira fiyat olarak bize çok uygun.
Ayrıca VP249QGR, VX2428'den daha ucuz. VX2428 ile G2412 arasında ise 300 TL fark var. 300 TL para değil.
Her şey araştırmayla anlaşılmıyor işte hocam, araştırdığımda ise en çok sorun çıkartan ve en kötü servis deneyimi olduğu nesnel raporlar ve istatistiklerle kanıtlandı. Benim deneyimlerimle de uyuşuyor. Hala neyini savunuyorsunuz.
Gigabyte da Servispoint, ASUS da Servispoint, MSI da Servispoint. Gigabyte servisine kötü diyorsan MSI ve ASUS'a da kötü demen gerekir. Ki zaten Servispoint direkt kötü. Dolayısıyla sadece Gigabyte'ı kötüleyemezsin.

Ayrıca o istatistik raporlarının hepsi taraflı veya perakende şirketleri tarafından hazırlanan raporlar. Hiçbir firma, kendi başarısızlığını piyasaya sunmaz, başkasına da bu başarısızlığı hakkında bilgi vermez. Perakendeciler de o ürünün ne kadar arıza oranı vs. olup olmadığını bilemez.

Hep giriş seviye modellerden örnek veriyorsun. MSI Armor, MSI Ventus, MSI Mech veya ASUS Dual ve ASUS Dual Mini gibi modellerin berbat sıcaklıklarını göz önünden çıkarıyorsun. Piyasada sayamayacağım kadar çok Gigabyte gibi sorunlu parça satan marka var ama bu onları da kalitesiz yapmaz, Gigabyte'ı da kalitesiz yapmaz.

Konu artık öznelleştiği için daha fazla yorum yapmayacağım. Konu sahibi istemediğini belirtmişse G2412 alabilir, zaten aralarında devasa fark yok.

Ayrıca daha VX2428'i bilmeden VX2428 öneren birisinin Gigabyte'a kalitesiz deme yorumunu ciddiye almayacağım.

Laptop'da Monster ne ise PC'de Gigabyte odur kısacası.
Ayrıca bu mesajın da konuyla alakası yok ve bayağı saçma bir benzetme. Çünkü Monster'ın da kaliteli modelleri var, Gigabyte'ın da kaliteli modelleri var. Genelleme yapmak dünyanın en mantıksız hareketi.

Bütçe arttırımına gidemeyeceğimiz durumda seçenekler VX2428 veya G2412 olurken bütçe arttırımına gidebileceğimiz durumda 24G2SPU. Bütçe düşürürsek de VP249QGR.
VX2428 hariç diğerleri öyle evet.

Ayrıca VP249QGR, VX2428'den daha ucuz. VX2428 ile G2412 arasında ise 300 TL fark var. 300 TL para değil.

Gigabyte da Servispoint, ASUS da Servispoint, MSI da Servispoint. Gigabyte servisine kötü diyorsan MSI ve ASUS'a da kötü demen gerekir. Ki zaten Servispoint direkt kötü. Dolayısıyla sadece Gigabyte'ı kötüleyemezsin.

Ayrıca o istatistik raporlarının hepsi taraflı veya perakende şirketleri tarafından hazırlanan raporlar. Hiçbir firma, kendi başarısızlığını piyasaya sunmaz, başkasına da bu başarısızlığı hakkında bilgi vermez. Perakendeciler de o ürünün ne kadar arıza oranı vs. olup olmadığını bilemez.

Hep giriş seviye modellerden örnek veriyorsun. MSI Armor, MSI Ventus, MSI Mech veya ASUS Dual ve ASUS Dual Mini gibi modellerin berbat sıcaklıklarını göz önünden çıkarıyorsun. Piyasada sayamayacağım kadar çok Gigabyte gibi sorunlu parça satan marka var ama bu onları da kalitesiz yapmaz, Gigabyte'ı da kalitesiz yapmaz.

Konu artık öznelleştiği için daha fazla yorum yapmayacağım. Konu sahibi istemediğini belirtmişse G2412 alabilir, zaten aralarında devasa fark yok.

Ayrıca daha VX2428'i bilmeden VX2428 öneren birisinin Gigabyte'a kalitesiz deme yorumunu ciddiye almayacağım.

Ayrıca bu mesajın da konuyla alakası yok ve bayağı saçma bir benzetme. Çünkü Monster'ın da kaliteli modelleri var, Gigabyte'ın da kaliteli modelleri var. Genelleme yapmak dünyanın en mantıksız hareketi.

Niye bu kadar uzatıyorsunuz anlamadım. Verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Beni bilgilendirdiniz ama bilmediğim bir şeyden dolayı beni aşağılamanıza gerek yoktu. Sadece Gigabyte'ın kaliteli bir marka olduğu düşüncenize katılmıyorum o kadar. Ayrıca hadi diyelim kaliteli bir marka, belirtildiği gibi G24F2'de ölü piksel yaygın bir durum. Kullanıcı deneyimleri bunu gösteriyor. Konu sahibi risk almak istemediği için konumuz özelinde G24F2'yi kafadan eleyebiliriz.

Ben Gigabyte alacaktım biraz bütçe arttırıp AOC 24G2SPU almaya karar verdim.
Tercih meselesi.

Niye bu kadar uzatıyorsunuz anlamadım. Verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Beni bilgilendirdiniz ama bilmediğim bir şeyden dolayı beni aşağılamanıza gerek yoktu. Sadece Gigabyte'ın kaliteli bir marka olduğu düşüncenize katılmıyorum o kadar. Ayrıca hadi diyelim kaliteli bir marka, belirtildiği gibi G24F2'de ölü piksel yaygın bir durum. Kullanıcı deneyimleri bunu gösteriyor. Konu sahibi risk almak istemediği için konumuz özelinde G24F2'yi kafadan eleyebiliriz.

G24F-2, ölü piksel sorununu önemsemeyecek biri için alınabilir bir model mi ? Kendi sıralamanızda G2412'nin üzerinde konumlandırmışsınız. 24G2SPU için bütçe arttırma şansımız yok. Şayet merak ettiğim bir diğer konu ise eğer G24F-2 karşılaştırıldığında G2412'ye ciddi farklar atıyorsa aralarında pek bir fiyat farkı bulunmamakta. Bu durumda ölü piksel yoğunluğu riskini almayı düşünebiliriz.

G24F-2, ölü piksel sorununu önemsemeyecek biri için alınabilir bir model mi ? Kendi sıralamanızda G2412'nin üzerinde konumlandırmışsınız. 24G2SPU için bütçe arttırma şansımız yok. Şayet merak ettiğim bir diğer konu ise eğer G24F-2 karşılaştırıldığında G2412'ye ciddi farklar atıyorsa aralarında pek bir fiyat farkı bulunmamakta. Bu durumda ölü piksel yoğunluğu riskini almayı düşünebiliriz.
Ciddi bir farklari yok hocam. G24F-2 renk gamutu olarak daha iyi bir de 10 Hz fazlasi var o kadar. Olu piksele takintiliysan G2412 al gec. Ciddi fark 24G2SPU tarafinda var. Cunku hem kontrasti daha iyi, hem renk gamutu daha iyi, hem ergonomisi daha iyi, hem de maksimum parlakligi daha iyi.

Sadece Gigabyte'ın kaliteli bir marka olduğu düşüncenize katılmıyorum o kadar.
Hocam siz katilmiyorum demediniz yalniz, neyse, uzatmayacagim.
Ayrıca hadi diyelim kaliteli bir marka, belirtildiği gibi G24F2'de ölü piksel yaygın bir durum. Kullanıcı deneyimleri bunu gösteriyor. Konu sahibi risk almak istemediği için konumuz özelinde G24F2'yi kafadan eleyebiliriz.
Bunun cevabini onceki mesajimda belirttim. Olu pikseli kafaya takiyorsa G2412 almasini soyledim.

Ciddi bir farklari yok hocam. G24F-2 renk gamutu olarak daha iyi bir de 10 Hz fazlasi var o kadar. Olu piksele takintiliysan G2412 al gec. Ciddi fark 24G2SPU tarafinda var. Cunku hem kontrasti daha iyi, hem renk gamutu daha iyi, hem ergonomisi daha iyi, hem de maksimum parlakligi daha iyi.

Hocam siz katilmiyorum demediniz yalniz, neyse, uzatmayacagim.

Bunun cevabini onceki mesajimda belirttim. Olu pikseli kafaya takiyorsa G2412 almasini soyledim.
Önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. G2412'yi hedef ürün olarak belirledim. Maddi durumlar sebebiyle 15 günden önce ürünü satın alma şansımız yok. Umarım 15 gün içinde zam veya stok tükenmesi gibi bir olayla karşılaşmayız. Alternatif olarak G24F-2 modelini de değerlendirmeye aldım fakat ölü piksel sorunlarının yaşanması arkadaşımı pek memnun etmedi.

32 inçlik moelini aldım ölü piksel yok ve ekranı çok iyi.

Hocam ölü pikselle alakası yok. Önerdiğiniz monitör VA panel bizim baktıklarımız IPS panel siz konuya bakmadan direk atmıssınız bizim amacımız kaliteli renklere sahip bir monitör bakmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı