4500 TL'ye MSI Pulse 16 AI CV1 için SSD tavsiyesi

Bütçe
4.500 TL
İyi günler diliyorum tüm arkadaşlara. Birkaç gün önce MSI Pulse 16 AI laptop aldım. İçerisindeki 1 TB depolamaya ek olarak 500 GB veya 1 TB olacak şekilde 2 adet daha SSD alacağım. Ancak markalar ve seriler (modeller) arasında takıldım. SSD'den beklentim veri depolama anlamında sağlam olması. Önceki bilgisayarımda bir anda bozulan SSD dolayısıyla başım çok ağırdı. Bunda da olmasını istemiyorum. Tavsiyelerinizi dikkatle okuyacağım ve inceleyeceğim. Teşekkür ederim.

Satıcının girdiği bilgilere bakarken takılı 1, ek 2 yuva şeklinde sanmıştım. Peki WD(Black), Samsung (980), MSI (Spatium) Kioxia (Toshiba) için düşünceniz nedir?
WD Black SN770 modeli diyorsanız ve işletim sistemi de kuracaksanız DRAM olmadığı için önermem. Attığıma göre daha kötü bir SSD. Samsung 980 de DRAM bulundurmuyor, okuma yazma değerleri rakiplerine göre kötü. HMB bulunsa da o fiyatı haketmiyor. Kioxia tarafında ise modelden modele göre değişir.

WD Black SN770 modeli diyorsanız ve işletim sistemi de kuracaksanız DRAM olmadığı için önermem. Attığıma göre daha kötü bir SSD. Samsung 980 de DRAM bulundurmuyor, okuma yazma değerleri rakiplerine göre kötü. HMB bulunsa da o fiyatı haketmiyor. Kioxia tarafında ise modelden modele göre değişir.
Galiba taşınabilir bir HDD veya SSD alacağım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı