4500 TL'ye oyun bilgisayarı toplama

Tonan

Hectopat
Katılım
4 Aralık 2014
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ben 4500 TL'ye oyun bilgisayarı toplamak istiyorum biraz yardımcı olur musunuz? Yeni nesil oyunlarda en yüksek grafiklerde oynamak için ne önerirsiniz? İçinde klavye ve monitör olsun klavye çok pahalı olmasın. Ve yaptığınız toplama sistemde O.C işe yarar mı? Ben pek fazla O.C taraftarı değilim. Çünkü kullanım süresini azaltıyormuş. Siz kendi düşüncenizi yazar mısınız, sizce gerek var mı? Bir de mesela benim bilgisayarda O.C kullanmam gerekti diyelim. Ona göre bir sistem hazırlar mısınız? OverClock yaptıktan sonra OverClock kapatabilir miyiz? Eski haline gelir mi bilgisayar?

Benim düşündüğüm sistem şu şekilde :
  • 1TB Harddisk
  • CorSair Cs Serisi 80 Plus 600W Güç kaynağı
  • 8GB Ram (2x4) DDR3
  • I5 4690K soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm işlemci
  • MSI GTX980 Gaming 4 GBGDDR5 256 BİT NvindiaGeforce DX12
  • MSİ Z97 GAMİNG 7
  • Cool Master Hyper 212Evo İşlemci Soğutucu
  • 120 GB SSD SAMSUNG
  • Asus Geniş ekran LED monitör 21.5"
  • Klavye yok şuanda .
  • Toplam : 4600 - 4700 TL
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1920x1080 çözünürlüğünde oynayacaksınız bu yüzden GTX 970 yeterli. OverClock'a ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. K'sız düz i5 4690 alın. Gaming 7 gereksiz olmuş. Z87 G45 alın(ülkemizde bulunan killer ethernete sahip en ucuz anakartlardan olduğu için önerdim). Artan para ile 23 inçlik bir monitör alabilirsiniz.
 
Mouse olarak : TeknoBiyotik: RAZER ABYSSUS 2014 Oyuncu Mouse - Fare - Klavye ve Fare - Çevre Birimleri
önerebilirim . Açıkcası mouse ve klavye senin zevkine bağlı . Ben çok fazla tuşlu mouse ve klavyeden hoşlanmadığım için biraz klasik seçtim . Kendin vatana gidip bakman , zevkine göre alman daha mantıklı olacaktır.

* Bütçe olduğu için ekran kartını biraz lüks seçtim . Fazla lüks hatta. 1350 TL ye almak istemezsen eksenbilgisayar.com da Msi gtx 970 i 1100 TL ye alıp 250 TL daha ucuzlatmış olursun.

ss1.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lüks dediğin ekran kartı lüks olmayan MSI'dan daha sıcak çalışıyor. Fiyatının fazla olması bir lükslük sağlamaz. İnventustan Gigabyte GTX 970 Gaming G1 alın.
 
Lüks dediğin ekran kartı lüks olmayan MSI'dan daha sıcak çalışıyor. Fiyatının fazla olması bir lükslük sağlamaz. İnventustan Gigabyte GTX 970 Gaming G1 alın.
Lüks olmasa technopattan ve hwa dan tonla ödül vs almazdı . Ayrıca herşey soğutma değil . Yazılım , performans , OC de bu işin içinde. Gigabyte ın serin olduğunu biliyorum fakat performans ve yazılım hakkında fazla bilgim olmadığından önermedim. Yinede marka onun kararı.
 
O.c demişsin güzel, MSI 8+6 pin güç girişine sahipken Asus sadece 8 pinlik güç girişine sahip O.c kapasitesi daha az. Asusun VRM lerinde pasif soğutma varken MSI da aktif soğutma var. Bütün yazılımlar iki karttada ortak kullanılabiliyor. Araştırırsan ünlü yabancı sitelerden EN AZ Asus kadar ödül aldığını görürsün.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı