4500 TL'ye Sistem Tavsiyesi

kemal8490

Hectopat
Katılım
4 Kasım 2014
Mesajlar
119
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
4500 TL sistem toplamak istiyorum. Optik sürücü, monitör olmalı. 4500 TL'ye toplayacağım sistem her oyunu 1080p'de, en iyi ayarlarda kaldırır mı? Örnek sistem toplarsanız sevinirim. O.C şart değil ama olsa iyi olur. (Anlamam ama oto. moda alıp ileride performans takviyesi yapabilirim.)

@Ali Güngör @Recep Baltaş Abi yardım eder misiniz?

@samet67671

@adaminbiri
 
sdasd.png

Bütçeyi biraz aştı ama bu sorunu da ssd'yi kısarak çözebilirsiniz.
 
Optik s. Atlamışınız galiba hocam. Ssd 120gb yeter bana. Oda win. Kurmak için. Pek anlamam ama anakart biraz abartı olmamış mı? Performansta bir sorun çıkarır mı?
 
Optik s. Atlamışınız galiba hocam. Ssd 120gb yeter bana. Oda win. Kurmak için. Pek anlamam ama anakart biraz abartı olmamış mı? Performansta bir sorun çıkarır mı?
1366X768 bir laptoptan ekran görüntüsü aldığım için optik sürücü çıkmamış. Aslında dediğin doğru anakart biraz fazla geldi sisteme ama tavsiyem eğer bir 100-200 tl daha imkanın varsa gigabyte anakart almanız. Yoksa da hiç sıkıntı değil onun yerine Msi gaming 5 var. Sistemi şu şekilde değiştiriyorum.

Anakart: Msi gaming 5
SSD: Kingston hyperx 3k serisi 120 gb
Optik Sürücü: Samsung sh-224 db siyah optik sürücü

Toplam: 4.576,40 TL oluyor. Ancak sistemi yaza doğru alırsanız Gtx970'in fiyatı biraz düşecektir R9 300'den dolayı bir de Vatan Bilgisayar'ın yazın genellikle indirimleri oluyor karne indirimi vs. tarzında.
 
Gigabyte'ın daha fazla faz sayısı var ve dualbios özelliği var. Daha fazla faz sayısı demek daha güçlü bir OC demektir. Dual bios özelliği insanı kurtaran bir özellik :) Sırf bunun için bile alınır. Dual bios'ta sisteme bir zarar geldiğinde yani bios bozulduğunda sistem yedek olan 2. biostan sisteme girer ve diğerini stabilize eder.

Gtx970 de performans olarak oyunlarda gayet güzel bir sonuç verir.
 
Eğer O.C içinse oto. Yapacağım için o anakartın bana faydasının olmayacağını düşünüyorum. Eğer ileride 970 sli yapmaya karar verirsem 650w yeterli mi? (Sadece merak, olmazsa yapmam)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı