4500TL Dizüstü bilgisayar önerisi

Conelly

Femtopat
Arkadaşlar merhabalar öncelikle. Benim bilgisayarlar ve laptoplar hakkında çok bir bilgim yok o yüzden lütfen beni mazur görün. Yakın zaman laptop alacağım ve aklımda birtakım soru var. Öncelikle Acer Aspire A315-42G-R4EN laptopunu düşünüyorum. Bu laptopta işlemci olarak Ryzen 5 3500u var ve dahili ekran kartı olarak Vega 8'i var. Bir de harici ekran kartı olarak RX 540x var.

Okuduklarıma ve izlediklerime göre Vega 8 8GB olan RAM'in ikisini kullanıyormuş ve 6 GB kalmasına sebep oluyormuş. Aynı zamanda harici ekran kartı da olduğu için dahili olan Vega 8 RAM'i kullanmasına rağmen sadece Radeon 540x kullanılıyormuş.(Eğer ikisi de kullanılıyorsa lütfen söyleyin yada geçiş yapılabiliyorsa.)

Sorum şu bu durumda harici ekran kartına gerek var mı? Ya da harici ekran kartlı bir laptop alacaksak APU olmayan işlemcili laptop olması daha mantıklı olmaz mı? Yani Lenovo S145 81UT001ATX gibi bir tercih daha mantıklı olmaz mı? Bu arada 3000-4000 civarında maks 4500 tl olan güzel laptop önerirseniz sevinirim. Lütfen yanlışlarımı söyleyin ve bana fikir verin. Teşekkürler.

Acer Aspire A315-42G kullanıyorum, soru cevaplayabilirim.

Evet 8GB RAM var ve 6GB kullanılıyor.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler 3 tane sorum var.
1 Dahili ekran kartı kullanılıyor mu yoksa ram'i almasına rağmen boşta mı duruyor?
2 İkisini aynı anda kullanabilir miyiz ? 3İstediğimiz birini kullanabilir miyiz ?

Rica ederim.
Dahili ekran kartı kullanılıyor mu yoksa RAM’i almasına rağmen boşta mı duruyor?
Dahili ekran günlük kullanımda kullanılan ekran oluyor. Yüksek performans gerektirecek işlemlerde harici RX540X’e geçiş yapılıyor. İsterseniz manuel de ayarlama yapabilirsiniz.
İkisini aynı anda kullanabilir miyiz ? 3İstediğimiz birini kullanabilir miyiz ?
İkisi tabiki aynı anda kullanılmıyor, fakat istediğiniz programın istediğiniz kartla çalışmasını sağlayacak ayar Windows’ta bulunuyor. Örneğin Chrome’un hangi kartla çalışacağını belirleyebiliyorsunuz.

Rica ederim.

Dahili ekran günlük kullanımda kullanılan ekran oluyor. Yüksek performans gerektirecek işlemlerde harici RX540X’e geçiş yapılıyor. İsterseniz manuel de ayarlama yapabilirsiniz.

İkisi tabiki aynı anda kullanılmıyor, fakat istediğiniz programın istediğiniz kartla çalışmasını sağlayacak ayar Windows’ta bulunuyor. Örneğin Chrome’un hangi kartla çalışacağını belirleyebiliyorsunuz.
Çok çok teşekkür ederim.
Lenovo IdeaPad S145-15API AMD Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD Freedos 15.6" FHD 3999tl'ye aldım geçen gün gayet güzel bir ürün buna bakabilirsin.
Aldığınız siteyi paylaşabilir misiniz lütfen?
Bu arada ısınma oluyor mu? ve oyun oynuyorsanız oyun-fps-ısı durumu nasıl acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı