450CC motor ile motor sürmeye adım atılır mı?

Yani satamazsın Honda CB250R öneririm bütçende.

Grenajlı makine acemi sürücü için uygun değildir paran bolsa o başka.

Asla. CF Motodan uzak durun. Belaya bulaşırsınız resmen. Parçaları dandik kronik sorunlu çinliler bunlar. Geçen sene sıfırları 180 bin TL olan motorları insanlar ellerinden çıkarmak için 90 bin liraya satmaya başlamış. Yalan yok piyasaya iyi giriş yaptılar ama tutunamadılar çünkü adamlarda Japon ve İtalyan kalitesi yok.

Baktılar tabi Türkiye ekonomik olarak zayıf, dandik motorumuzu satarız dediler. Sattılar da...

Konuya gelecek olursak 450cc ile adım atılır ancak kendinize ne kadar güveniyorsunuz? mesele bu. Çünkü her türlü büyük de olsa küçük de olsa kazalar geçireceksiniz. Motor öğrenmenin doğası budur. Şahsen 250cc ile başlamanızı öneririm.

Motor olarak ise 200 bin lira bütçeye temiz bir 2. el KTM RC390 bulunabilir. Tek silindir ama frenleriyle müthiş bir konforu var. Bir de KTM servisleri gerçekten çok kaliteli. Başlangıç motoru için iyi frenleri olan bir motor almak daha mantıklı.

+ Üstteki arkadaşın da dediği gibi ilk motorunuz olacağı için grenajları az olan bir motora yönelmeniz daha mantıklı olacaktır. Bu yüzden naked'a olan önyargınızı kırın bence. Naked olarak da Duke390 önermiyorum çünkü başlangıç motoru olarak öneremem. Duke 250 diyorum.

Aslında sizin dediğiniz gibi Duke 250 ve MT25'i de düşünüyordum fakat aşırı kararsız kaldım.

MT25 ve Duke 250'yi radarıma aldım . Hasar kaydı vs olayları dışında en fazla kaç km tercih etmeliyim? Ömürleri ne kadar oluyor?

Son düzenleme:
Duke eleyin 175 üstü insanlar kullanmasın diye yapılmış bir motor gibi bir şey 390 ve alt versiyonları. Aşırı ufak. CF den zaten yukardaki arkadaşın dediklerine katılıyorum eski 2 motorum da cf olmasına rağmen. O boyda ne alıranız alın küçük kalıcak adventure veya bagger tarzları hariç. O yüzden pek kasmayın ama duke kadar küçük motor almayın.

Gereken eğitimleri aldıktan sonra isterseniz 1000 lik motorla başlayın başlayabilirsiniz. Ama mesajlarınızdan sokağa çıkıp heryerde gaz açıcağınız anlaşılıyor o yüzden minimum cc den başlamanız sizin için daha yararlı olur.

MT25 önerir misiniz?

Şu motor olayına girene kadar boyumu seviyordum her yerde artım vardı girdikten sonra eksiler başladı

MT25 önerir misiniz?
Tabikide öneririm ama mt25 kullanıcıları belli temizi zor bulunuyor motordan anlayan birisiyle gidiceksiniz veya güzel bir ekspere göstericeksiniz.

Bende 189 boyundayım altımda küçük durmayan tek motorlar adventure ve cross motorlar. Yüksek cc racingleri saymıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…