47 ortalama ile sınıf geçilir mi?

Darsiere

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2021
Mesajlar
2.763
Çözümler
11
10. sınıfım, birinci dönemi 52 ile geçtim. Bu dönemi geçmem için 48 ortalamaya ihtiyacım var. Detaylı hesaplarsak, 47 küsürlü olarak çıkıyor.

Şuanda ortalamam 31, sınıfta pek fazla sesi çıkmayan biriyim. Ama hocalar bizim sınıftan nefret ediyor. Sayısal notlarım kötü ama, sözel notlarımı ellinin üstünde tutmayı başarıyorum.

Sözlülerle geçme ihtimalim var mı? Sayısalım ciddi derecede kötü.
 

2 ortalamayı topla ve ikiye böl. Eğer ortalaman 50'den yüksekse geçersin. Öğretmenler genelde yazılıdan biraz daha yüksek sözlü girerler. Geçersin diye düşünüyorum.
 
Bro bari yazılılardan önce ayıp olmasın diye çalışsaydın azıcık. Git hocalarla konuş biraz sözlülerini arttırırlar.
 
Boşuna stres içinde beklemektense tek tek hocaların ile görüş. Düzgün bir dil ile konuşursan zaten bırakmazlar. Böyle hiçbirşey yapmayarak bekleme.
 
Bu dönem ortalamayı 48'e çıkartabilirsem, ikisinin toplamı 100 ediyor, ikiye bölünce de 50.

Elli ile her türlü geçerim, değil mi?

Hocalarla konuşmayı deneyeceğim.
 
Daha ikinci dönemin ikinci sınavları olmadı ki. Sanki sınıfı geçmeniz hocanın vereceği sözlüye bağlı gibi anlatmışsınız.
 
Bu dönem ortalamayı 48'e çıkartabilirsem, ikisinin toplamı 100 ediyor, ikiye bölünce de 50.

Elli ile her türlü geçerim, değil mi?

Hocalarla konuşmayı deneyeceğim.

Edebiyatıda geçmen lazım diye biliyorum. Baraj ders çünkü.
 
Hocam 31 fazla düşük sanki, ne yap ne et son sınavlarda 60'dan aşağı almamaya çalış nasıl alırsın bilemem ve derslerde durmadan söz al, hocaların gözüne gir ve de sözlü iste.
 
Bu dönem ortalamayı 48'e çıkartabilirsem, ikisinin toplamı 100 ediyor, ikiye bölünce de 50.

Elli ile her türlü geçerim, değil mi?

Hocalarla konuşmayı deneyeceğim.
Evet hocam, 48,*** küsüre getiririrseniz geçersiniz ortalamayla.
 
Daha ikinci dönemin ikinci sınavları olmadı ki. Sanki sınıfa geçmeniz hocanın vereceği sözlüye bağlı gibi anlatmışsınız.
Sınavlarla geçebileceğimi düşünmüyorum, ortalamam şuanda 31,5457. Sınavlarda cuma başlıyor.

Sınavlar girildikten sonra belki 45 falan olur, sözlülerle gerisini tamamlalar mı diye merak etmiştim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…