4700 TL GTX 980 Tabanlı Sistem Toplama

numbuhzero

Hectopat
Daha fazla  
4700 liralık bir sistem listesi hazırladım.

Screenshot_2016-03-31-01-24-09.png
Screenshot_2016-03-31-01-24-18.png
Screenshot_2016-03-31-01-24-26.png

RAM için, öneri doğrultusunda, Gskill seçtim. Fiyatı ucuz göründü, kaliteli midir? Yoksa şu an çok ciddi bir indirimde (279 TL) olan bu modeli mi almalıyım?

Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2133MHz CL14 1.2V XMP Ram

Vatan Bilgisayar çalışanı Kingston'ın bu modelinden çok iade aldıklarını söyledi, sistemi yazın toplayacağımdan o zamana kadar tek 16GB'lık RAM modelleri geleceğinden fiyatların ucuzlayacığını söyledi. Ama 100 lira gibi bir indirim çok çekici geliyor bana, bu model RAM'i önerir misiniz? Eğer problem yaşamayacağımdan emin olursam diğer parçalardan önce hemen alacağım.

SSD hakkında da bir soru soracağım. Samsung 850 EVO'nun 75 TB, 750 EVO'nun 35 TB dayanıklılığı ve 40 lira fiyat farkı var (120 GB) Bu dayanıklılık tam olarak ne demek? Bu fiyat farkını ödemeye değer mi?

Ayrıca özellikle PSU ve mouse hakkında da düşüncelerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler.

İşlemcini i5 6600k alsan ve anakartınıda z170 yongalı seçsen daha iyi olcaktır çünkü fazla fiyat farkı yok 100 - 200 tl gibi. Ramleri 16 değilde 8gb alıp bu dediğimi yapabilirsin. Z170 yongasında bellek frekansıda artıyor bu yüzden min. 2666mhz seçersen iyi olur ama anakartı değiştirmeyeceksen verdiğin linkteki bellekler iyi. Kingston iyi ve kaliteli bir marka ama Gskill de güzeldir. Birde hepsiburada da bellek fiyatları daha uygun bilgin olsun. Ssd de ise dayanılıklılıktan kastı ömrü. En fazla 750 evo 35 tb yazma ömrü var. Günde 30gb veri yazsan ssd 9 yılda ömrünü dolduracak ama benim tavsiyem 850 evo alman çünkü daha yeni. Mousu bilemem ama psu iyi.

İşlemcini i5 6600k alsan ve anakartınıda z170 yongalı seçsen daha iyi olcaktır çünkü fazla fiyat farkı yok 100 - 200 tl gibi. Ramleri 16 değilde 8gb alıp bu dediğimi yapabilirsin. Z170 yongasında bellek frekansıda artıyor bu yüzden min. 2666mhz seçersen iyi olur ama anakartı değiştirmeyeceksen verdiğin linkteki bellekler iyi. Kingston iyi ve kaliteli bir marka ama Gskill de güzeldir. Birde hepsiburada da bellek fiyatları daha uygun bilgin olsun. Ssd de ise dayanılıklılıktan kastı ömrü. En fazla 750 evo 35 tb yazma ömrü var. Günde 30gb veri yazsan ssd 9 yılda ömrünü dolduracak ama benim tavsiyem 850 evo alman çünkü daha yeni. Mousu bilemem ama psu iyi.

@emin99 SSD'ye sadece işletim sistemini kuracağım, başka bir şey kurmayacağım. Windows 10 20 GB sanırım, böyle olunca bilgisayarın her açılışında dayanıklılıktan yirmişer GB gidiyor mu yoksa SSD başka bir nedenden ötürü bozulana kadar dayanıklılık 75 TB-25 GB olarak kalacak mı?

Her açıldığında 20 gb yemez. Windows diske bir kere yazılır sonrada okunur ki burdaki dayanıklılık yazma ile ilgili. En düşük ssd bile normal hdd ye oranla kat be kat daha iyi, bende piyasadaki en düşük ssd yi kullanıyorum diyebilirim yinede memnunum. Bilgisayar toplarken genelde ileriye yönelik düşünmek lazım o yüzden söyledim. Zaten iki ssd de işini fazlasıyla görecek. Senin şuan ki önceliğin işlemci ve anakart. Anakrtıda msı gaming m3 seçebilirsin. Ama işlemciyi yükseltecekse kesinlikle anakartı değiştir derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 980 yerine R9 390X almanızı tavsiye ediyorum. Çünkü GTX 980 parasını haketmiyor. Ondan daha ucuz fiyata aynı performansı veren hatta bazı oyunlarda daha yüksek performans veren ve 8GB Vram avantajıyla R9 390X diyorum ben.

GTX 980 yerine R9 390X almanızı tavsiye ediyorum. Çünkü GTX 980 parasını haketmiyor. Ondan daha ucuz fiyata aynı performansı veren hatta bazı oyunlarda daha yüksek performans veren ve 8GB Vram avantajıyla R9 390X diyorum ben.

Aslında GTX 980 şu anda hiç kesin değil, yeni GPU'lar gelince kesin kararlaştıracağım. GTX 980 R9 390X'den performans olarak ilerde ayrıca. Şu ana kadar, 1080p çözünürlükte, sadece 3 oyun testinde R9 390X'in önde olduğunu gördüm: Hitman, Far Cry: Primal, Shadow of Mordor. Ki MSI R9 390X alırsam yeni monitör de almam gerekecek çünkü GTX 980'deki DVI-I girişi R9 390X'de yok. Monitör ile birlikte 4700 liralık bütçe 5000 lira civarına çıkıyor o yüzden hem performans hem destek yönünden GTX 980 düşünüyorum ama dediğim gibi yeni ekran kartları satışa çıkınca oturup ekran kartını kesinleştireceğim.

Hocam nvidia pascal da hbm ye geçmeyecek mi?? Neden 1,5-2 sene önce çıkan ekran kartına 2 milyar verelip o paraya zaten hbm teknolojisine sahip ve 980 den daha iyi olan fury veya nano almak varken?? Bence gidip r9 fury al sistem istersen toplayabilirim sana biraz bekle.

i 5.png

Monitör de ekleyip 5000 tl olacaksa 300 tl ye dandik bir monitör alacağına tepki süresi 1-2 lik sağlam asus-benq lardan birini al. Bir de destek işini bırakın amd nvidia destekli oyunlarda bile geçiyor fury ile hitman da 20-30 fps fark var sanırsam 2016 oyunu en son oyun birde amd oyunu diyorlar da hangi nvidia oyununda amd ye o kadar fps farkı attı nvidia?? The witcher 3 gibi nvidia desteğini bile geçmiş nvidianın direkt yaptığı oyun gibi diyebileceğimiz oyun da bile r9 390 - gtx 970 kafa kafayalar gtx 970 2-3 fps önde ama sözde ''DESTEĞİ VAR'' nvidianın.
mn.png

Kingston modelleri fena değil . Eğer şüphe varsa Team Dark veya Corsair modelleri ile benim sistemlerde değiştirebilirsin.

Selam dostum,

Kingston markasında tek slotta sorun yaşamazsın ancak duallerde bazen sorun yaşatıyor. Ayrıca yaklaşık 5bin'e sistem topluyorsun ama msi anakart koymuşsun. Bildiğin üzere diğer markalar anakarta 3 yıl garanti verirken msi 2 yıl veriyor. 1 yıllık fark inan ki bazı durumlarda hayat kurtarıyor :) Msi ekran kartı iyidir ancak anakarta tekrar bak derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam nvidia pascal da hbm ye geçmeyecek mi?? Neden 1,5-2 sene önce çıkan ekran kartına 2 milyar verelip o paraya zaten hbm teknolojisine sahip ve 980 den daha iyi olan fury veya nano almak varken?? Bence gidip r9 fury al sistem istersen toplayabilirim sana biraz bekle.

Eki Görüntüle 151450

Monitör de ekleyip 5000 tl olacaksa 300 tl ye dandik bir monitör alacağına tepki süresi 1-2 lik sağlam asus-benq lardan birini al. Bir de destek işini bırakın amd nvidia destekli oyunlarda bile geçiyor fury ile hitman da 20-30 fps fark var sanırsam 2016 oyunu en son oyun birde amd oyunu diyorlar da hangi nvidia oyununda amd ye o kadar fps farkı attı nvidia?? The witcher 3 gibi nvidia desteğini bile geçmiş nvidianın direkt yaptığı oyun gibi diyebileceğimiz oyun da bile r9 390 - gtx 970 kafa kafayalar gtx 970 2-3 fps önde ama sözde ''DESTEĞİ VAR'' nvidianın.
Eki Görüntüle 151451

Kingston modelleri fena değil . Eğer şüphe varsa Team Dark veya Corsair modelleri ile benim sistemlerde değiştirebilirsin.

Destek kelimesini yanlış anladınız. VGA monitörümü kullanmam gerekecek bir süre ve bunun için DVI-I girişi lazım. Bu GTX 980'de var ama AMD'nin 380X'den sonraki modellerinde yok.

Selam dostum,

Kingston markasında tek slotta sorun yaşamazsın ancak duallerde bazen sorun yaşatıyor. Ayrıca yaklaşık 5bin'e sistem topluyorsun ama msi anakart koymuşsun. Bildiğin üzere diğer markalar anakarta 3 yıl garanti verirken msi 2yıl veriyor. 1yıllık fark inan ki bazı durumlarda hayat kurtarıyor :) Msi ekran kartı iyidir ancak anakarta tekrar bak derim

Hangi marka ve modeli önerirsiniz? (Vatan'da satılan ve maximum 450 TL olacak şekilde)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı