4770K Overclock

100 Görür. Zotac - Sapphire - Powercolor (Powercolor'un en üst seviyesi varmış. Onun soğutması iyi diyorlar ama) bu markalardan uzak duracaksın. Stok soğutucu ile aynı değeri alıyorsan ne anlamı var soğutucu takmanın ?

Orjinal Gtx670

Zotac Amp Edition

Orjinal Gtx670
[Mosfet Soğutma Stok 670]

[Dış Görünüm Stok 670

Zotac Amp Edition

[Mosfet Soğutma Zotac 670]

[Dış Görünüm Zotac 670]

Abi aradaki fark ne ? Zotac'ın mosfeti daha geniş şekilde. Ama içeri baktığında ondada tek fan var. E bu tek fan stokta da var ve ikisinde boyu neredeyse aynı.

Arkadaşlar ben asus ile görüştüm bu olayı. Ancak onlar işlemci, ram ve anakartı gönderirseniz biz test etmek isteriz dediler.

Ben tabi hiç oralı olmadım bile sürekli olarak güncellemeleri kontrol ediyorum.

25.12.2013 tarihli yeni bir bios güncellemesi geldi.

Z87-PRO BIOS 1707
Improve system stability.

Bios güncellemesini yapıp, tekrardan all suite ile test edeceğim. İNŞALLAH gerçekten işe yarayacak.

Şu hal.dll sorunu halen devam ediyor. Ne yaptıysam sorunu çözemedim, kafayı yemek üzereyim.

Şu hal.dll sorunu halen devam ediyor. Ne yaptıysam sorunu çözemedim, kafayı yemek üzereyim.

Abi yolla Asus'a belki de Anakartta arıza çıkarsa direk 0 ürünle değişim yapacaklar. Veya senin yapamadığın OC'yi onlar yapıp sana yollayacak.

Netload Serious Filehosting - Netload

Beyler linkteki dump dosyasını bana yorumlaya bilen varsa çok sevinicem.

- - - Güncellendi - - -

Yok derdim O.C değil ya kardeşim. Bunu her windows işletim sistemi sürümde yapması canımı sıktı. Herşeyim güncel, sorunlu çalışan bir donanım yok.

- - - Güncellendi - - -

Win7 x64 e döndüm ama sorun devam ediyor ve çıldırmak üzereyim.

Konu dışı;
Hiç mantıklı gelmiyor bana bu olay, Intel'in fabrikalarında şöyle sesler duyulmadığından eminim: "Abi, fırından i7 çıkartabildik mi?" İşlemciler yüksek derecelerde fırınlanıyor ya da birbir türlü farklı işlem görüyor olabilir ama yapmayın, bu kadar saçma bir şeye inanmak çok güç.

İnan ki sana bunu anlatmakla zaman harcamayacağım. Araştırmadan etmeden saçma diyorsun.
Paylaşılan videolar, konular ve hatta canlı yayınlarda bile defalarca dile getirildi bu konu.

Bu olay sadece onda değil, grafik işlemcilerinde de geçerlidir. Modelin yanında bulunan ibareler çıkan katmanın kalitesini göstermektedir.
Tİ tarzı ibareleri bilirsin belki.

İşlemciler için de geçerli, bir fabrika "Hadi ben 500 adet İntel Core serisi işlemci üreteceğim" diyebilir ancak "Core i5 3770K üreteyim diyemiyor işte".
Çıkan katmanlarda performans farklılıkları mevcut oluyor.

Ve evet, her işlemci aynı değildir. Aynı marka ve model olsa bile. Dolayısıyla her işlemci aynı frekans değerlerinde aynı stabiliteyi gösterme zorunluluğuna da sahip değildir.
Araştırmadan etmeden, saçma şeyler yazdığımı söylemeniz ilginç geldi bana.

Sizin söylediğiniz şeyin değil olayın saçma olduğunu düşünüyorum, lütfen dikkatli okuyalım.

Her nasılsa olay 'dolaylı' yoldan doğru, fırında en iyi pişen saçmalığı dışında üretim aşamasında gerek ölü bölgesi gerek sonrasında ki stabilite testleri sonrasında aynı kapasiteye sahip işlemciler bir araya konuluyormuş ve buna da 'binning' deniyor, fırınlama ya da benzeri bir işlem sonucu bu olayın gerçekleştiğine dair en ufak bir bilgi göremedim ben, atlamış olabilirim tabi.

http://www.tomshardware.com/picturestory/514-27-intel-cpu-processor-core-i7.html

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok yani, "bu kadar saçma bir şeye inanmak çok güç" demişsiniz. Ben de buyurun araştırın ve görün dedim.
Her işlemcinin aynı frekans ve voltaj değerlerinde stabil çalışamayacağını belirttim, aynı model olsalar bile.
Neyi savunduğunuzun farkında mısınız

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…