4770K Overclock

...
- - - Güncellendi - -
100 görmez de 85 görür en fazla çok ısınan bir kart değil. Ayrıca işlemci soğutucum cooler master h240m tavsiye ediyorum. Normal seyir modunda 12-18 derece arası oyunlarda 25-35 daha henüz 35 üstünü görmüş değilim.
Arkadaşlar değerli yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum. Ben yine işlemlere devam edeceğim, gelişmelerden haberdar edeceğim.

100 Görür. Zotac - Sapphire - Powercolor (Powercolor'un en üst seviyesi varmış. Onun soğutması iyi diyorlar ama) bu markalardan uzak duracaksın. Stok soğutucu ile aynı değeri alıyorsan ne anlamı var soğutucu takmanın ?

100 Görür. Zotac - Sapphire - Powercolor (Powercolor'un en üst seviyesi varmış. Onun soğutması iyi diyorlar ama) bu markalardan uzak duracaksın. Stok soğutucu ile aynı değeri alıyorsan ne anlamı var soğutucu takmanın ?

Orjinal Gtx670
gtx670-11b.jpg

gtx670-9b.jpg

Zotac Amp Edition

zotac-gtx-670-amp_cooler-removed.jpg

zotac-gtx-670-amp_edge.jpg

Orjinal Gtx670
[Mosfet Soğutma Stok 670]

[Dış Görünüm Stok 670

Zotac Amp Edition

[Mosfet Soğutma Zotac 670]

[Dış Görünüm Zotac 670]

Abi aradaki fark ne ? Zotac'ın mosfeti daha geniş şekilde. Ama içeri baktığında ondada tek fan var. E bu tek fan stokta da var ve ikisinde boyu neredeyse aynı.
fannoise_idle.gif
N05-OC-Noise-Load-70-C.png

Arkadaşlar ben asus ile görüştüm bu olayı. Ancak onlar işlemci, ram ve anakartı gönderirseniz biz test etmek isteriz dediler.

Ben tabi hiç oralı olmadım bile :) sürekli olarak güncellemeleri kontrol ediyorum.

25.12.2013 tarihli yeni bir bios güncellemesi geldi.

Z87-PRO BIOS 1707
Improve system stability.

Bios güncellemesini yapıp, tekrardan all suite ile test edeceğim. İNŞALLAH gerçekten işe yarayacak.

Şu hal.dll sorunu halen devam ediyor. Ne yaptıysam sorunu çözemedim, kafayı yemek üzereyim. :)

Netload Serious Filehosting - Netload

Beyler linkteki dump dosyasını bana yorumlaya bilen varsa çok sevinicem.

- - - Güncellendi - - -

Yok derdim O.C değil ya kardeşim. Bunu her windows işletim sistemi sürümde yapması canımı sıktı. Herşeyim güncel, sorunlu çalışan bir donanım yok.

- - - Güncellendi - - -

Win7 x64 e döndüm ama :( sorun devam ediyor ve çıldırmak üzereyim. :) :matrix:

Konu dışı;
Birde şu videoda adamlar şu işlemciyi şu ayarlarda şu kadar OC yapıyor ama bende olmuyor demek mantıksız bir düşüncedir.
Her işlemci birbirinden farklıdır. Hepsinin performansı birbirinden farklıdır.
Zaten işlemciler sipariş üzerine üretilmez, şu fırına bir işlemci koyun İ5 çıksın diyemezsin. Bazıları yüksek performanslıdır İ7 torbasına konulur.
Bazısı orta seviyedir İ5 torbasına konulur bazıları da İ3.
Hiç mantıklı gelmiyor bana bu olay, Intel'in fabrikalarında şöyle sesler duyulmadığından eminim: "Abi, fırından i7 çıkartabildik mi?" İşlemciler yüksek derecelerde fırınlanıyor ya da birbir türlü farklı işlem görüyor olabilir ama yapmayın, bu kadar saçma bir şeye inanmak çok güç.

İnan ki sana bunu anlatmakla zaman harcamayacağım. Araştırmadan etmeden saçma diyorsun.
Paylaşılan videolar, konular ve hatta canlı yayınlarda bile defalarca dile getirildi bu konu.

Bu olay sadece onda değil, grafik işlemcilerinde de geçerlidir. Modelin yanında bulunan ibareler çıkan katmanın kalitesini göstermektedir.
Tİ tarzı ibareleri bilirsin belki.

İşlemciler için de geçerli, bir fabrika "Hadi ben 500 adet İntel Core serisi işlemci üreteceğim" diyebilir ancak "Core i5 3770K üreteyim diyemiyor işte".
Çıkan katmanlarda performans farklılıkları mevcut oluyor.

Ve evet, her işlemci aynı değildir. Aynı marka ve model olsa bile. Dolayısıyla her işlemci aynı frekans değerlerinde aynı stabiliteyi gösterme zorunluluğuna da sahip değildir.
Araştırmadan etmeden, saçma şeyler yazdığımı söylemeniz ilginç geldi bana.

Sizin söylediğiniz şeyin değil olayın saçma olduğunu düşünüyorum, lütfen dikkatli okuyalım.

Her nasılsa olay 'dolaylı' yoldan doğru, fırında en iyi pişen saçmalığı dışında üretim aşamasında gerek ölü bölgesi gerek sonrasında ki stabilite testleri sonrasında aynı kapasiteye sahip işlemciler bir araya konuluyormuş ve buna da 'binning' deniyor, fırınlama ya da benzeri bir işlem sonucu bu olayın gerçekleştiğine dair en ufak bir bilgi göremedim ben, atlamış olabilirim tabi.

http://www.tomshardware.com/picturestory/514-27-intel-cpu-processor-core-i7.html

Based on the test result of class testing processors with the same capabilities are put into the same transporting trays. This process is called "binning," a process with which many Tom's Hardware readers will be familiar. Binning determines the maximum operating frequency of a processor, and batches are divided and sold according to stable specifications.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok yani, "bu kadar saçma bir şeye inanmak çok güç" demişsiniz. Ben de buyurun araştırın ve görün dedim.
Her işlemcinin aynı frekans ve voltaj değerlerinde stabil çalışamayacağını belirttim, aynı model olsalar bile.
Neyi savunduğunuzun farkında mısınız :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı