4790k 4.8 GHz Core voltaj değeri kaç olmalı?

Baykatip

Hectopat
Katılım
8 Mart 2021
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Overclock yapan değerli arkadaşlarım bende i7 4790K işlemci ve MSI Z97A GAMING 7 anakartım var. 4.7 GHz Core voltajı 1.275 şeklinde stabil olarak kullanıyorum. Benimle aynı işlemciye ve benzeri anakarta sahip olan arkadaşlardan öğrenmek istediklerim şu şekilde:
1-) Anakartımda manuel olarak Core voltajını değiştirdiğimde 1.300 değeri ve üzerini kırmızı olarak gösteriyor bu değer aşılmalı mı? Daha doğrusu 1.300'de belirtilen kırmızı değer bana neyin uyarısını veriyor?
2-) Core voltajı olan 1.300 değerini aşmam icap ediyorsa 4.8 GHz'de Core voltajını en stabil hangi değerde ayarlamalıyım?
 
Her işlemcinin potansiyeli farklı benim kullandıgım ayar başkasında sorun çıkarıyordu tamamen deneme yanılma işi o
 
%2 gibi bir deger icin sistemi kararsiz hale getirmeye gerek yok bence. 4,7'de kalmasi hic bir oyun ya da programda farkedilir herhangi bir degisiklige neden olmaz.
 
4790K MSI Gaming 5 anakartla en fazla 1.34V 4.9 GHz gördüm. Hava soğutucuyla ancak bu kadar dayanabildi. Uzun süreli bu şekilde kullanmadım amacım sadece işlemcinin limitlerini zorlamaktı.

4.8 için 1.299V yapıp Turbo Boost kapatırsan büyük ihtimalle voltaj yetersizliği yaşamazsın.
 
4790K MSI Gaming 5 anakartla en fazla 1.34V 4.9 GHz gördüm. Hava soğutucuyla ancak bu kadar dayanabildi. Uzun süreli bu şekilde kullanmadım amacım sadece işlemcinin limitlerini zorlamaktı.

4.8 için 1.299V yapıp Turbo Boost kapatırsan büyük ihtimalle voltaj yetersizliği yaşamazsın.

Üstatlar cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağolun ilginiz için...

Malum PC piyasası ve pahalılık uzun vadede sıkıntı gibi görünüyor... Benim amacımda elimdeki bilgisayarı uzun yıllar stabil nasıl kullanırım diye uğraşıyorum...

CJack hocam sizde aynı işlemci ve benzer anakart kullanmışsınız. Ben sistemi 2014 yılında almıştım 6-7 yıldır kendi ayarlarında kullandım (arada geçen yıllarda ram, ekran, ssd gibi cihazları yükselttim). Daha yeni yeni aşırtma yapıyorum diyebilirim. Yeni bir pc alamayacağım için sormak istiyorum.
Halen sisteminiz duruyor mu bilmiyorum ama 4.7 Ghz veya 4.8 Ghz belirtilen voltajlarda bu işlemci 3-4-5 yıl kadar sıkıntısız çalışır mı ? Siz işlemcinizi nasıl kullandınız ?

(Aradan geçen yıllarda 4790K'nın üzerindeki metal blok zamanla aşındığı için macun yenilemesinden başka fanlar denenmesinden dolayı bir ara 75 derecenin altına düşmüyordu yükteyken... Bende i7 4790K'nın üzerindeki metal blok zamanla aşınmış olması, macun yenilemesinden ve başka fanlar denenmesinden dolayı bir ara sıcaklık 75 derecenin altına düşmüyordu yükteyken... Bakır Blok Kapak alıp Delid uyguladım sıvı metal macun ile birlikte....Halen 4.7 GHz de boşta 27 derece, normal yüklerde Edius, Photoshop, After Effect vb programlarda (renderlarda) ve aynı zamanda oyunlarda 40-50 derece... Tam yükse yani streste ise 57 dereceyi geçmemekte...)
 
Son düzenleme:
Turbo Boost kapalı 4.0 GHz Undervolt ile 4790K kullanıyorum, sistemi yükseltmeye gerek duymuyorum. Hala overclock'a ihtiyaç duymadım, overclock yaptığımda oyunlarda fazladan FPS veriyor mu veriyor ama kasa fanlarının gürültüsüne, ısıların artmasına değecek çapta artış olmadığı için 4.0'ı yeterli görüyorum.

Aldığın değerler oldukça iyi seninle benim kullanım amacımız farklı, eğer ticari amaçlı ağır yük isteyen uygulamalar kullanıyorsan sistemi yükseltme zamanın gelmiş derim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı