Çözüldü 4800MHz RAM 5600MHz ile birlikte çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Arkadaşlar, Nitro 16 cihazım vardı. RTX 4060 ve Ryzen 7 840HS olan modeldi. Cihazımda 16 GB 5600 MHz RAM vardı, ben de 5600 MHz başka bir RAM ekleyerek 32 GB yapmıştım. Cihazım servisle ilgili bir sorundan dolayı değişim raporu verildi, ben de servise gitmeden kendi belleğimi çıkarıp almıştım. Şimdi satıcıdan Ryzen 7 845HS ve RTX 4060 olan, 16 GB 4800 MHz RAM'e sahip model geliyor. Elimdeki 5600 MHz RAM'i ekleyip kullansam uyumlu olur mu?

Çözüm
Çalışır normal şartlarda uyumsuzluk çıkamaz ise. 5600MHz olan kendisini 4800MHz'ye çeker.
Çalışır normal şartlarda uyumsuzluk çıkamaz ise. 5600MHz olan kendisini 4800MHz'ye çeker.

Çözüm

Hocam önceki RAM markaları da farklıydı ben Crucial marka almıştım kendisinde SK Hynix marka vardı ama CL değerleri aynı olmasına dikkat etmiştim. Gelen modelle MHz ve CL değerleri farklı olacak umarım dediğiniz gibi çalışır.

Hocam önceki RAM markaları da farklıydı ben Crucial marka almıştım kendisinde SK Hynix marka vardı ama CL değerleri aynı olmasına dikkat etmiştim. Gelen modelle MHz ve CL değerleri farklı olacak umarım dediğiniz gibi çalışır.

CL zaten JEDEC profiline göre sabit oluyor. Crucial çoğu marka ile uyumlu çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı