48V trafo ile 36V elde etme

alperengalip

Kilopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde 48V trafo var. Bu trafoyla 36V Power LED sürmek istiyorum LED'in voltaj dengeleme için regülatör var elimde ancak o regülatör maximum 36V giriş alabiliyor. Bu trafo ile LED sürücüyü nasıl besleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Trafoların çogunda voltajı ayarlamak için küçük bir vida bulunur o vidayı ayarlayarak trafonun voltajını bir miktar düşürebilirsin ama 10 Volt düşmeyebilir bendeki trafomin 9 Volt Max 18 Volt oluyor normalde 12 Volt.

Trafoların çogunda voltajı ayarlamak için küçük bir vida bulunur o vidayı ayarlayarak trafonun voltajını bir miktar düşürebilirsin ama 10 Volt düşmeyebilir bendeki trafomin 9 Volt Max 18 Volt oluyor normalde 12 Volt.
Trafo üzerine herhangi bir ayarlama potu yok. Anlatmak istediğinizi anladım fakat benim trafomda yok.

Transistör ile devre kurup düşürebilir miyim? 48-50 Volt'luk step down regülatörler 50TL'den başlıyor ben bu sistemi halojen projeksiyonu LED'e çevirme projesinde kullanacağım Technopat Sosyal'de bununla ilgili konu açtım bakabilirsiniz.

Transistör ile devre kurup düşürebilir miyim? 48-50 Volt'luk step down regülatörler 50TL'den başlıyor ben bu sistemi halojen projeksiyonu LED'e çevirme projesinde kullanacağım Technopat Sosyal'de bununla ilgili konu açtım bakabilirsiniz.

Evet yapabilirsin ama transistörlere sogutucu takman gerek büyük ihtimalle, sosyale baktım ama konuyu bulamadım.

Gerek kalmadı gelip konuya baktığınız için teşekkür ederim. Evde eski 1000 Watt'lık amfiden söktüğüm trafoda 36V AC çıkış ölçtüm.
Trafo:
Ge.jpg
Konu link:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı