4930K'ya Quad Kit mi Yoksa Dual Kit Bellek mi Takmalıyım?

KRB TDS

Kilopat
Daha fazla  
  • i7 4930K
  • inno3D GTX 780 Ti
  • ASRock x79 Extreme

Evet arkadaşlar. Bu sisteme şimdi 16GB bellek takacağım. İleride ise 32GB yapacağım. Sorum ise şu: Sizce bu sistemi dual mı yoksa quad kit mi bellek almalıyım? Bu arada Viyana'da yaşıyorum ve ürünleri "cyberport.at" adlı adresten alacağım. Önerilerinizi buradan verirseniz sevinirim.

Tüm tavsiyelerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Almancam yok ama anladığım kadarıyla sana uyan bu ;
32GB (4x8GB) Kingston HyperX Beast XMP DDR3-1600 CL9 (9-9-9-27) RAM - Kit
Tam kit halinde 4X 8 GB olarak bütçeyi zorla bir defada al. 310 EURO. Çift modül olarak gitme ısrarından vazgeç. Sonradan aynı markada alsan bazen uyuşmama sıkıntısı oluyor. Hiç riske girip paranı boşa atıp birde sinir hastası olma. Yoksa 155 EURO. fiyat ile
16GB (4x4GB) Kingston HyperX Beast XMP DDR3-1600 CL9 (9-9-9-27) RAM - Kit

Anlamadığım 780 Ti. alıyorsun İnno3D marka. Giriş seviyesinde 5500FX gibi modelde kullandım memnun olmadım yandı. Tavisye etmem o markayı. Mercedese dandik çin malı lastik takmaya benziyor bu iş yazıktır yapma...:neo:

Tam kit halinde 4X 8 GB olarak bütçeyi zorla bir defada al. 310 EURO. Çift modül olarak gitme ısrarından vazgeç. Sonradan aynı markada alsan bazen uyuşmama sıkıntısı oluyor. Hiç riske girip paranı boşa atıp birde sinir hastası olma. Yoksa 155 EURO. fiyat ile

Anlamadığım 780 Ti. alıyorsun İnno3D marka. Giriş seviyesinde 5500FX gibi modelde kullandım memnun olmadım yandı. Tavisye etmem o markayı. Mercedese dandik çin malı lastik takmaya benziyor bu iş yazıktır yapma...:neo:
32GB'lık Quad Channel olan belleği satın al. Baktın ileride oda yetmiyor tam takım 8 adet kanalıda doldur ve bu modelden bir adet daha al. Totalde 64GB belleğe sahip olursun. :)

Veya anakart 128GB'ta kadar bellek destekliyorsa bu modele bak:
Amazon.com: 128GB 8X16GB Memory RAM for Dell Precision Workstation T5600 240pin PC3-12800 1600MHz DDR3 ECC Registered RDIMM Black Diamond Memory Module Upgrade: Computers & Accessories

Neden hocam GTX780Ti'lerin neresi kötü ki? Yada hangi modeli alayım anlamadım. Orada birden fazla gtx78ti modeli çıkıyor. 2. olarak suan benim 32GB alma durumum yok. Suan bile ramsiz 2.300 euro ücret tuttu parçalar. Ram, klavye, mause falan eksik. 16GB destekleyen anakarta uyumlu ram almak istiyorum. Sizlerden önerilerinizi bekliyorum ekran kartı olayına da kafam takıldı. :)

NVidia 780 Tİ. paran varsa süper model. Marka yani üretici kurum zayıf. Bunlar hassas şeyler OC yapmasanda kullanılan devrelerin kalitesi farklı. Asus veya MSI komponetleri 1. sınıf ( askeri ) diyorlar. İnno 3D zayıktır. 100-150 dolarlık ekran kartı neyse bütçeden dolayı hoş gelebilir. İş benzetmeye devam edersem Ferrariye tüp taktırma macerasına dönebilir. Performasın düşebilir, çabuk ısınabilir, OC yapamayabilirsin, gibi sorunlar çıkabilir. Amaç uyarmak.

EVGA, Zotac, Asus, MSI, Powercolor gibi markalardan korkmadan al. Gigabyte ve Gainwarda artık dikkatli yaklaşıyorum.PNY, Palit, İnno3D ise sadece ucuz ( 50-150 dolar ) kartlarda hesap için yaklaşırım.
NVIDIA GeForce GTX 780 Ti | techPowerUp GPU Database adresinden faydalanıp hemen hemen tüm markaların bu GPU üretimi ve kabaca farklarını yazıyor. Örnek olarak bunu incele hemde daha hesaplı gözüküyor.
Zotac GeForce GTX 780Ti AMP! 3GB GDDR5 Grafikkarte PCIe 2xDVI/HDMI/DP - Retail

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı