4GB RAM'li HP laptopa Linux önerisi

TeknolojiProsu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 4 GB RAM'li 128 GB depolamalı Windows 10 çalıştıran HP laptopum var. Hangi Linux'u kurabilirim? Bana modern, şık ve çoğu programın kullanılabileceği bir dağıtım önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux Mint. Bende kullanıyorum ve gayet memnunum aynı zamanda Windows'a benziyor çok yabancılık çekmedim. Güvenilir olmayan programları indirirken yorumlarını göstermiyor işte o sorun onun dışında gayet güzel bir araştırın derim.

Zorin OS, KDE Neon. İkisi de Ubuntu tabanlıdır ve şık görünürler. Ubuntu tabanlı olmaları sebebiyle bir sorun yaşarsanız çözüme en kolay ulaşacağınız dağıtımlardandır çünkü Ubuntu en popüler GNU/Linux dağıtımıdır. Kullanıcı sayısının fazlalığı nedeniyle çözüm bulmak çok hızlı oluyor.

Merhaba, 4 GB RAM'li 128 GB depolamalı Windows 10 çalıştıran HP laptopum var. Hangi Linux'u kurabilirim? Bana modern, şık ve çoğu programın kullanılabileceği bir dağıtım önerir misiniz?

RAM yükseltmeden önce sizinle aynı kaynaklara sahiptim (HP 14S-FQ0014NT) ve Linux Mint Xfce kullanırdım.
Bunun en büyük sebebi sistemin APU olması ve RAM'in yaklaşık 300-500 MB'sini kendine ayırmasıydı haliyle de kullanılabilir RAM 3.5 ila 3.7 GB oluyordu eğer sizinki de bu şekilde APU ise Xfce gibi hafif masaüstü ortamlarını kullanan dağıtımları kullanmanız daha iyi olabilir.

Ama yine de şıklık kısmında kararlı olursanız GNOME kullanan (Zorin, Ubuntu gibi) dağıtımlara yönelebilirsiniz.

İnternetten bu dağıtımların inceleme videolarına bakıp görünümleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Linux dağıtımlarının çoğunlukla bir sistemi zorlayacak kapasiteleri yoktur. Bundan ziyade kullanılan masaüstü ortamları (DE) performansta etkili olabilir. Örneğin; Kde, Gnome sistemi zorlayacak masaüstü ortamlarıdır. Alternatif olarak; Xfce4, Lxqt, Budgie veya pencere yöneticilerini (WM) kullanmanı tavsiye ederim.

Buna rağmen aklında bir dağıtım olması için Linux Mint ve EndeavourOS öneriyorum.
Masaüstü Ortamı* için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı