Elimde 4 GB RAM'li kullanmadığım bir PC var, kardeşlerime vermek istiyorum, hangi işletim sistemini kurmalıyım öneri verir misiniz?
8.1 ideal. SSD varsa da 10.
Linux Mint 22 kurup geçebilirsin. Alternatif olarak Linux Lite kurabilirsin.
Oyunlarda sorun olmaz değil mi?
Oynadığı oyunlara göre değişir. Minecraft gibi Linux destekleyen oyunlarda sorun olmaz zaten ama Linux desteği olmayan oyunlarda kartta Vulkan yoksa bazı sorunlar oluşabilir. Bu durumda Windows 10 kurup AtlasOS playbook uygulamak daha iyi olur. 8.1, 8 gibi desteği kesilmiş sürümlere bulaşmayın derim.
Oyun falan oynanacaksa biraz RAM takviyesi iyi olur, en az 8 GB olması gerekli. Kendim test etmiştim, SSD olan bilgisayarıma 4 GB RAM taktım, RAM'ler her zaman %100 kullanıyor, dolayısıyla SSD'ye yük biniyor ancak video falan izlenilebiliyor. 8 GB olursa yine biraz acı çekiyorsunuz. Eğer oyun oynamak istiyorlarsa arkadan tarayıcıyı falan hepsini kapatmaları gerek, ve yine de oynadıkları oyuna göre kasma-donma yaşanabilir. Oyun istiyorlarsa minimum 8, önerdiğim 12-16 GB'tır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.