4GB VRAM Devri Kapanıyor mu ?

@Silinen üye Benim de aslında illaki ulta da oynayacağım diye bir takıntım yoktu ama (high detaylardan aşşağıya düşmekte istemem yine de ) Rx470 gibi salt performansı yüksek bir kartın video belleği yüzünden darboğaz yaşatması beni hayal kırıklığı ile birlikte takıntılı hale getirdi ki bu süreç aslında daha önce kullandığım R9 380 de de böyleydi.
Benim R9 380 den Rx 470 e geçiş nedenim yine bellekti.

Ayrıca high detaylar ile ultra detaylar arasında ciddi manada gözle görülür bir fark olduğunu düşünmüyorum ama medium detaylara düştüğünde bariz fark ortaya çıkıyor bir çok oyunda.

Bu da benim bayıldığım yeni yapımlardan The Surge. (1080p en yüksek detaylar) 4 GB VRAM barajını aşan oyunlardan biri.

Dark Souls tarzı oynanış ve bilim kurgu meraklıları kaçırmasın derim ben.

Son düzenleme:
Hazır burada çok güzel bir ortam oluşmuşken aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum.
Geçen sene RX460 ile ilgili bir BİOS update çıkmıştı ve bu ekran kartının gerçek gücünü çıkartıyordu, daha sonradan anlaşldı ki RX5xx serisiymiş. Sonradan bu durum RX 470 ve RX480 ile de çıktı, ve @William Blazko 'de de görüldüğü gibi bir BİOS update yaparak RX580 yapmış. Yani sorum şu; Bize satılan her RX4xx serisi asında RX5xx serisi işlemciler mi içeriyordu ?

@Ensar Karakaya AMD bu konu hakkında nasıl bir strateji ortaya koydu, tam olarak bilemeyiz açıkcası, ama şu bir gerçek ki Rx 500 serisi olarak piyasaya sunulan kartların içerisinde Rx 400 modellerinde kullanılan grafik işlemcileri mevcut Tuna Yücer arkadaşın da aynen bahsettiği gibi.

Birkaç sene daha güçlü GPU'lar ile ayakta kalır, nihayetinde RX 550'nin 4GB'si ile GTX 1050 Ti 4GB'si aynı değil.

Maşallah. Bu arada nasıl, CF Rx 480 performansından memnun musunuz ?

Maşallah. Bu arada nasıl, CF Rx 480 performansından memnun musunuz ?
Evet memnunum, aslında tek RX 480 vardı satıp Sea Hawk 1080 Ti alacaktım fiyatları bir anda artınca imkansızın imkansızı oldu bana, bende ikinci el kart alıp bu yola gittim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…