4K 144Hz vs 2K 240Hz

Daha fazla  
Selam. Şu an 1080p TN panel monitör kullanıyorum ve açıkçası değiştirmeyi düşünüyorum. Ekran kartım RTX 3070 Ti ve bir tarafım diyor ki, 4K'da çok az FPS alabilirim diyor. Diğer tarafım ise 4K ile 2K arasında çözünürlük farkı var diyor. 4K olan monitör daha pahalı. Aynı şekilde 240Hz'i merak ediyorum ancak sırf bunun için çözünürlükten kısmalı mıyım onu bilemiyorum. İleride ekran kartını yükseltebilirim ve bundan kaynaklı da sırf ekran kartıma bağlı gitmek de istemiyorum. Bütçemi tam belirlemedim lakin 20.000TL'yi geçmesini pek de istemiyorum. Oynadığım oyunlar da Valorant da var. Sizce çözünürlükten kısıp 240Hz'e geçmek mantıklı mı? Kafam çok karışık şu an.

4K da 3070 Ti AAA oyunlarda yetersiz kalır. 2K günümüz için çok ideal bence. Yeni popüler çözünürlük 2K olacak gibi.

Selam. Şu an 1080p TN panel monitör kullanıyorum ve açıkçası değiştirmeyi düşünüyorum. Ekran kartım RTX 3070 Ti ve bir tarafım diyor ki, 4K'da çok az FPS alabilirim diyor. Diğer tarafım ise 4K ile 2K arasında çözünürlük farkı var diyor. 4K olan monitör daha pahalı. Aynı şekilde 240Hz'i merak ediyorum ancak sırf bunun için çözünürlükten kısmalı mıyım onu bilemiyorum. İleride ekran kartını yükseltebilirim ve bundan kaynaklı da sırf ekran kartıma bağlı gitmek de istemiyorum. Bütçemi tam belirlemedim lakin 20.000TL'yi geçmesini pek de istemiyorum. Oynadığım oyunlar da Valorant da var. Sizce çözünürlükten kısıp 240Hz'e geçmek mantıklı mı? Kafam çok karışık şu an.

3070 Ti için o bütçelerde monitör bence fazla kaçar. 2K 240Hz olanı alıp bütçen kalırsa kartını güncelleyebilirsin.

fps oyunları oynuyorsanız hz odaklı gitmenizi öneririm derseniz ki ben hikayeli oyun oynuyorum görüntü bakımından 4k olanı işinizi görecektir.

2k yeterlidir

Mesajlar için teşekkürler. Peki 4K ile 2K arasında çok fazla fark var mı? Görüntü anlamında soruyorum yoksa tabi ki FPS anlamında çok düşeceğini biliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı