4K 60 FPS vs 2K 144 FPS

Konsol oyunları genel olarak 60Hz çalışıyor ama. Çoğu zaman 60Hznin üstünü göremeyecek.
Alacağı konsola göre değişir ama 120 FPS veren konsollar da var artık.
Konu sahibi nerede oynayacağını yazmamış. Ben de bilgisayarda olmama rağmen gamepad ile uzanıp oynuyorum.
Haklısınız tabi, hikayeli oyunlar 60 FPS için tasarlanıyor genelde.

Alacağı konsola göre değişir ama 120 FPS veren konsollar da var artık.
Konu sahibi nerede oynayacağını yazmamış. Ben de bilgisayarda olmama rağmen gamepad ile uzanıp oynuyorum.
Haklısınız tabi, hikayeli oyunlar 60 FPS için tasarlanıyor genelde.
120Hz veriyor konsollar sorun o değil. Yeni konsollar için çıkmış oyunlardan hangileri 120Hz çalışıyor. Bildiğim kadarıyla hiç biri hepsi 60Hz. (Eski nesil konsollara çıkıp yeni konsola gelenlerden bahsetmiyorum.)

120Hz veriyor konsollar sorun o değil. Yeni konsollar için çıkmış oyunlardan hangileri 120Hz çalışıyor. Bildiğim kadarıyla hiç biri hepsi 60Hz. (Eski nesil konsollara çıkıp yeni konsola gelenlerden bahsetmiyorum.)
Konsolun 120 FPS vermeye gücü varsa ona göre oyun illaki çıkacaktır.

Her yeni çıkan oyun süper grafikli olmuyor ki zaten hocam, kötü/daha basit grafikli oyunlara 120 FPS desteği gelecektir. E eski oyunlara da gelir.

Çıkacak oyunlarda muhtemelen şöyle seçenek olacak; 1080p/1440p 120 Hz veya 4K 60 Hz. 2K ekran zaten yeterli, 4K ekranı aratmayacak ama Hz'in biraz daha fazla olması aranılacak bir özellik.

Bu benim düşüncem, ben 2K 144 veya 120 alırdım fakat dediğiniz gibi oyunlar çoğunlukla 60 Hz'e göre yapılıyor. 4K 60 Hz'de alınabilir.

Youtube'daki videolara göre birkaç tane 120 Hz oyun var bile zaten, büyük oyunlar değil ama güzel oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı