4K 60Hz mi yoksa Ultra wide 2K mı?

sahancava

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Monitörü kullanma amacım biraz kombine, hem yazılım geliştirme, hem PC'de oyun oynama (rekabetçi nadiren oynarım, genelde singleplayer), hem de PS5 bağlayacağım.

Düşündüğüm 34" wide:

4K ise:

Bu fiyatlarda diğer tavsiyelere de açığım.

Sanıyorum ki PS5 2K desteği gelip gelmeyeceği belli değil. 2K desteği gelse dahi, 4K monitörde 60Hz üzerine çıkabileceğim bir finans mevcut değil. Maksimum verebileceğim ücret 6500TL.

4K 60Hz monitörde mesela, PC'de oyun oynarken Max 60FPS mi alabilirim? Aorus RX 5700XT ekran kartım var, boşu boşuna ekran kartı güçlü gibi hissedeceğim muhtemelen, çünkü PS5 harici 4K oynayacağımı zannetmiyorum. Oynarım tabii ki ama 60FPS alamam ekran kartı ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
60FPS'yi geçseniz de en fazla 60FPS görürsünüz. Onun üstündeki değerler akıcılığı çok daha az arttırır.

Mesela 60Hz'de 40 ile 60FPS arasındaki fark 60 ile 200FPS arasındaki farktan fazla olacaktır.
Ama hic fark etmez diyenler oluyor, o doğru değil. Cok az da olsa fark ediyor.

Playstation neyi destekler desteklemez bilmiyorum, ama 4K monitör modelleri önerebilirim.

Fakat ilk önce, HDR sizin için önemli mi? Tükettiğiniz içeriklerin ne kadarı HDR destekli yani?

5700 XT 2K kartıdır. 4K'da AAA oyunlarda ultra ayarlarda zorlanır. Ayrıca dediğiniz işlerin hepsini aynı anda karşılamak sadece çözünürlüğe bağlı değil. Mesela yazılımla uğraşacaksanız mavi ışık filtreli VA panel bir monitör öneririm. Hem siyah ve beyazları çok iyi verir hem de mavi ışık filtresiyle göz sağlığınızı korumuş olursunuz. Keza PS5 için IPS öneririm. Yani bütün ihtiyaçlarınızı aynı anda karşılayacak bir monitör yok. Artısını eksisini siz teraziye koyarak karar vereceksiniz.

Ben o zaman sanırım 34" Ultrawide alacağım 2K.

PS5 alacağım zaman da artık bakarım bir çaresine diye düşünüyorum. :) Çünkü 4K alsam 60FPS bana PC'de yetmeyecek o monitörde 2K oyun oynarsam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı