2K 165Hz vs 4K 60Hz

Bütçe
10K
Makaleler
4
Daha fazla  
Monitör
Lenovo Legion R2ı30
Merhaba şu an Lenovo Legion R25i-30 24 inç 2080p 165Hz monitörünü kullanıyorum. GTX 1070 için daha üst bir şey alamazdım zaten. Şimdi 7900 XT siparişi verdim ve yeni bir monitör ihtiyacı doğdu. Ben çok dizi izleyen, aynı zamanda da genellikle GoW TLOU RDR Uncharted tarzı olsa da arada CS LoL gibi oyunlar da oynayan bir insanım. İki seçeneğim var ya 27 inç 2K 165Hz bir monittör alacağım elimdeki monitörü satmak kaydıyla ya da elimdeki monitörü satmadan 4K 31.5 inç monitör alacağım. Bana ikincisi daha mantıklı geldi hem 4K dizi-film izlemek mükemmel bir şey, hem de ekran kartımın 4K oyunculuk için yeterli olduğunu düşünüyorum. LoL gibi oyunlar oynayacağım zaman da eski 1080p monitörümden devam ederim diye düşündüm sizce mantıklı mı?

Şu an kullandığım monitör: Lenovo Legion R25i-30 Monitör
2K düşündüğüm monitör: Lenovo Legion R27qe Monitör
4K düşündüğüm monitör: Samsung LS32DM703UUXUF (S32DM703) Monitör

Son düzenleme:
Merhaba şu an Lenovo Legion R25i-30 24 inç 2080p 165Hz monitörünü kullanıyorum. GTX 1070 için saha üst bit şey alamazdım zaten. Şimdi 7900 XT siparişi verdim ve yeni bir monitör ihtiyacı doğdu. Ben çok dizi izleyen, aynı zamanda da genellikle GoW TLOU RDR Uncharted tarzı olsa da arada CS LoL gibi oyunlar da oynayan bir insanım. İki seçeneğim var ya 27 inç 2K 165Hz bir monittör alacağım elimdeki monitörü satmak kaydıyla ya da elimdeki monitörü satmadan 4K 31.5 inç monitör alacağım. Bana ikincisi daha mantıklı geldi hem 4K dizi-film izlemek mükemmel bir şey, hem de ekran kartımın 4K oyunculuk için yeterli olduğunu düşünüyorum. LoL gibi oyunlar oynayacağım zaman da eski 1080p monitörümden devam ederim diye düşündüm sizce mantıklı mı?

Şu an kullandığım monitör: Lenovo Legion R25i-30 Monitör
2K düşündüğüm monitör: Lenovo Legion R27qe Monitör
4K düşündüğüm monitör: Samsung LS32DM703UUXUF (S32DM703) Monitör

Hikayeli oyun + dizi film için çözünürlük mantıklı.
FPS oyunları için yüksek Hz mantıklı.
Doğru yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
60 Hz hiç kullndınızmı bilmem ama çok sıkıntı oluyor 2 k 180 Hz oyun için çok daha iyi olur.
Bu arada eski monitörü oynarken kullancaksanız 180 ile 165 arasındaki farkı çok algılamazsınız 4K alıp oyunda eskisine geçersiniz.

Hikayeli oyunlarda 60 Hz yeterli olur ancak CS ve LoL'de sorun yaratabilir.
4K olan monitörü alırsanız elinizdekini satmayacağını söylediniz. Bu durumda setupı çift monitör yapıp rekabetçi oyunlar için halihazırda bulunan 165 Hz monitörünüzü kullanabilirsiniz. 4K monitör ile de dizi-film için kullanırsınız.

4K'yi destekleyebilecek internetin ve üyeliğin varsa izlersin ama bence oyundan fazla 60Hz yavaş olduğundan ben normal bilgisayar kullanırken da rahatsız olurum tabii o size kalmış bence elizindeki monitörü satmanıza gerek yok 2K için.

60 Hz hiç kullndınızmı bilmem ama çok sıkıntı oluyor 2 k 180 Hz oyun için çok daha iyi olur.
Bu arada eski monitörü oynarken kullancaksanız 180 ile 165 arasındaki farkı çok algılamazsınız 4K alıp oyunda eskisine geçersiniz.

75Hz 1440x900 monitör kullandım uzun zamani GTA 5'i 720p 30 FPS bitirdim, konsolda da bayağı 30 FPS oyun oynadım 60 FPS'nin hikayeli oyunlar için beni rahatsız edeceğini düşünmüyorum. Şu an zaten GoW Ragnarok'u 1080p yüksek ayarlarda 40-50 FPS oynuyorum

60 Hz ile hiçbir oyundan zevk alamazsın. Dizi film için de işine yaramaz çünkü 4K izlemek için iyi internet/4k destekleyen Netflix vs. aboneliği lazım.

İnternetim 100 Mbps yeterli olacağını düşünüyorum abonelik konusu da sıkıntı değil.

75Hz 1440x900 monitör kullandım uzun zamani GTA 5'i 720p 30 FPS bitirdim, konsolda da bayağı 30 FPS oyun oynadım 60 FPS'nin hikayeli oyunlar için beni rahatsız edeceğini düşünmüyorum. Şu an zaten GoW Ragnarok'u 1080p yüksek ayarlarda 40-50 FPS oynuyorum.

Sistemin güçlüyse 150 FPS aldığın oyunu 60 FPS görceksin mantıksız olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı