4K mı 2K mı?

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim başıma talihli bir şey mi geldi talihsiz bir şey mi geldi anlayamadım bu yüzden fikirlerinize danışmak istedim.

N11 üzerinden teşhir ürün olan bu Samsung Lc27hg70qqmxuf 27" 1ms Qhd Freesync Curved Oyuncu Monitör - n11.com ürünü sipariş verdim. İlk geldiğin de 1080P modeli geldi onu da yanlışlıkla gönderdik dediler. Sonra düzeltmeleri için ben ürünü geri gönderdim bugün de telefon ile arandım elimizde maalesef 2K modeli kalmadığı için sizi de mağdur etmemek adına bir üst model olanı verelim üstüne para istemiyoruz dediler.

Bana teklif edilen monitör Samsung Lu28h750uqmxuf 28" 1ms 4k Freesync Oyuncu Monitörü - n11.com
Benim hayalimde 2K 144Hz monitör vardı çok istemiştim fakat bu monitörü ben 6 Taksitle satın aldığım için iade etmek istemedim çünkü iade kısmı da taksit ile hesabıma geri iade oluyor saçmalıkta burada başlıyor zaten.

Demem o ki uzun lafın kısası sizce bu teklif edilen monitörü alınır mı? Benim yerimde olsa idiniz ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
@293150 arkadaş abartmayın isterseniz. Yok 15 Hz’miş de 32K’mış da. Siz gidip 144Hz monitörünüzde Lol ile Cs go ile tatmin olun.
Seneye çok güçlü donanıma sahip 4K’yı hedef alan yeni jenerasyon konsollar geliyor. 4K oyunculuk hızla yaygınlaşacak artık aşın kendinizi.

Son düzenleme:
60 hz monitör almaktansa 144 hz al birisi 1080p ye çağ dışı demiş onun kafası güzel heralde 144 yerine 60 hz yi seçiyosa dicek bişey bulamadım ben senin yerinde olsam 144 hz olanı alırdım
Size göre boşa masraf olabilir ben katiyen öyle düşünmüyorum. Zira monitör bir kere alınıp uzunca yıllar kullanılan bir bilgisayar çevre biri midir? 1-2 sene de bir değiştirilmez.
Dolayısı ile ileride kullandığın sistemi yükseltme ihtiyacı duyduğunda geleceğe dönük bir tercih monitör tercihi yaparsan ayrıyeten monitörü de değiştirmek zorunda kalmazsınız.

Geleceğe dönük monitör tabii 144 Hz olan monitör olur o zaman 4K olmasının bir mantığı kalmaz TV'ye bağla oyna konsoldan bu konsol değil ki PC yenileme hızı önemli. Seneye cok güçlü donanıma sahip 4K'yı hedef alan konsollar gelsin herkes de vardır TV ye bağlar oynar bence.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı