4K Monitör Gerekli mi?

İnci

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Ben çok takıldıgım bir soru sormak i̇stiyorum, ben monitör alacagım ama 4K mı, yoksa 1920x1080 mi alayım? Yani 4K i̇çin erken m,i yoksa 4K'yı sonradan mı alayım? Yani zamanı gelince?

Not: Ekran kartı lazım olursa GTX 980'im var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 4K için daha erken. Belki 1440p alınabilir fakat tavsiyem kesinlikle 1080p, 144 hz, 1 ms monitör olacaktır. Eğer öneri isterseniz G-SYNC monitör olarak BenQ XL2420G ve G-SYNC olmayan monitör olarak BenQ XL2420Z öneririm. 2420G'yi amazondan 2.000 TL gibi bir rakama, 2420Z'yi Türkiye'den 1250 TL ye satın alabilirsiniz.

Render vs. işler için 4K muhteşem bir olay. Ancak sadece oyun amaçlı kullanacaksan 3000 TL'ye WQHD çözünürlükte muhteşem oyuncu monitörleri var. Bütçen daha kısıtlı ise FHD'de 1ms 144hz oyuncu monitörleri mevcut. Onlara yönelmeni tavsiye ederim.

1080p yeni yeni oturmuşken 4K'nın oturması en az 4 sene alacak. O süreye kadar WQHD çözünürlükteki bir oyuncu monitörü kullanırsan zararlı çıkmazsın.

Ayrıca GTX 980 4K'da memnun etmez. 4K'nın olayı TITAN X'dir. GTX 980 de WQHD'de gayet tatmin edici performans verecektir.

BEnimde bir sorum olacak. bende de GTX980 Strix modeli var.Monitör olarakta hd tv kullanmama rağmen win 7 kullanırken oyunları 4k yapabiliyordum fakat win 10 a geçiş yaptım ve artık 1980x1080 ni geçmiyor. Bunun nedenini neden olabilir?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı