4K Monitör Takılma Sorunu

4K videoları Youtube üzerinden izlemeye çalışıyorsanız internet yüzünden vs. video yüklense bile takılmalar meydana gelebilir. 4K video indirip denediğinizde sonuç ne oldu? Oyunlarda 60 FPS'in üzerine çıktığınızda o takılmaları ve bozulmaları hissedersiniz zaten. Onun da kablo ile alakası pek yok. Özellikle FIFA ve PES gibi oyunlarda V-Sync kullanmalısınız.

Monitör modeli ve bütçeniz hakkında bilgi verirmisiniz?
Samsung U28e modeli. 1 Ms tepkime ve 60 Hz. Bütçe konusu değişebilir ama 100 un üstüne çıkmak istemiyorum açıkçası
4K videoları Youtube üzerinden izlemeye çalışıyorsanız internet yüzünden vs. video yüklense bile takılmalar meydana gelebilir. 4K video indirip denediğinizde sonuç ne oldu? Oyunlarda 60 FPS'in üzerine çıktığınızda o takılmaları ve bozulmaları hissedersiniz zaten. Onun da kablo ile alakası pek yok. Özellikle FIFA ve PES gibi oyunlarda V-Sync kullanmalısınız.
Dediğiniz gibi oyunlarda özellikle 60 Fps e kitlediğimde hiç sorun yaşamıyorum. Zaten monitör 60 Hz, bundan yukarısı boş. Oyun kısmını hallettik. Diğer olay ise evet video indirdim fakat takılmak olayı yine oldu. Videoları bide K-Lite programı ile denesem fark olur mu acaba ?

Evet, öncelikle 4K videoları sorunsuz şekilde oynatabilen bir oynatıcı ve ''codec'' kullandığınızdan emin olun.
Benim bir de asıl merak ettiğim konu, Nvidia denetim masasında ki çözünürlük olayı 4K da 30 Hz veriyor fakat 2160p yapınca 60 Hz veriyor. Burada ki olay nedir. Bununla bir ilgisi var mıdır ?
6fe382e9-63c4-415c-a851-e60d0bf43a38.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı