4K monitör tavsiyesi

Doğukan Özkan

Centipat
Arkadaşlar 4K monitör almaya karar verdim ancak kafamda deli sorular:
1-Kasam
* GTX 1050
* i5 7400
* 16 GB RAM

2-Oyun konusunda Valorant, LoL, GTA 5 oynuyorum sadece.
3-Photoshop kullanıyorum.
4-Web tasarımı üzerine çalışmalar yapıyorum.
5-C# üzerinde uygulamalar da yazıyorum.
6-Netflix, YouTube, Spotify vb. uygulamaları daha ağırlıklı kullanıyorum.
7-Aldığım monitöre aynı anda Xiaomi TV box takmayı düşünüyorum. Şöyle HDMI kablosunu kasadan çıkartıp Xiaomi ürününe takmayı düşünüyorum kullanmadığım zamanlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ürün olarak da: MSI Optix MAG321CURV

Sizce almak mantıklı mı? Şu anda 60Hz monitör kullanıyorum. 1360X768.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası o dediğin modeli önermemek için bir neden bulabilecek miyim diye özelliklerine bakındım, bariz bir eksiklik göremedim. VA panel renk bakımından TN paneller kadar kötü değil, IPS ile yan yana koymadıkça üzmez. Photoshop için 10 bit renk derinliği olması senin avantajına olur diyecektim, bu modelde zaten 1.07 milyar renk var.

Yalnız uyarmam lazım, GTA 5'i iyi grafik ayarlarıyla 4K oynamayı bekleme. Özellikle ormanlık alanlarda 5 yıl önce yaptığım testlerde SLI 980 Ti ile kasıyordu yüksek ayarlarda. Yeni çıkan oyunlar için de o ekran kartı 4K için yeterli değil.

Kısacası oyun öncelikli almayacaksan kötü seçim değilmiş ama başka oyunları da oynamaya yöneleceksen (ki zamanla olacak ister istemez) ekran kartını yükseltmen gerekecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı