4K Monitörde 3D Max Simge Sorunu

Devran Akar

Kilopat
Yer
KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Endüstriyel Tasarımcı
Merhabalar,

Samsung U28D590D 4K Monitörüm var. Oyundan ziyade 3D Max ve Photoshop gibi tasarım programları için aldım fakat özellikle 3D Max'ta simgeler çok küçük. İnanılmaz rahatsız edici bir durum. Tüm konsantrasyonunu alıyor, çalışmak cidden oldukça zorlaşıyor. DPI değerini düzeltseniz bile bazı simgeler asla büyümüyor.

Bende 4K monitörü FULL HD yani 1080p'de kullanmaya karar verdim. En azından 3D Max 4K güncellemesi gelene kadar. Fakat 1920*1080p yaptığımızda da yazılar bulanıklaşıyor. Oldukça kalitesiz bir görünüm oluyor.

Özetle 4K monitörümü kalitesi düşmeden (yazıların keskinliği vs vs) 1080p kullanmak istiyorum, ne yapmam gerek?

@Oğuzhan Yıldırım özellikle yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yenileme hızını yükseltebiliyorsanız yükseltin.

@Devran Akar 3DS MAX'in kullanıcıyı düşünmediği bir nokta daha. Keşke programın çözümü olsa da onu uygulasak. Monitörün çözünürlüğünü 2560 X 1440 yapıp dener misin, 1080'e göre biraz daha küçülecektir ama daha net ve kaliteli olacaktır. Programın kendi ikonlarına program haricinde müdahele edemiyoruz.

@Devran Akar 3DS MAX'in kullanıcıyı düşünmediği bir nokta daha. Keşke programın çözümü olsa da onu uygulasak. Monitörün çözünürlüğünü 2560 X 1440 yapıp dener misin, 1080'e göre biraz daha küçülecektir ama daha net ve kaliteli olacaktır. Programın kendi ikonlarına program haricinde müdahele edemiyoruz.
Yok Oğuzhan olmuyor. Yazıları büyüttüğümüzde gene bulanıklaşıyor. Ne yapacağız yahu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu hortlatıyorum. Bu konuda bende muzdaribim. 4K monitör aldık 1080p ayarlasam görüntü netliği gidiyor photoshop menüleri falan normale dönüyor ama 4k ayarladığımda netlik geliyo ama programdaki menü tuşları nokta kadar küçülüyor

Konuyu ben de hortlatıyorum. Kusura bakmayın ama bu dertten ben de muzdaribim. 4K oranında simgeler, üstteki menüler çok çok küçülüyor. Çalışılamayacak kadar küçük ve rahatsız edici oluyor. Diğer bütün programlarda sorun olmazken koskoca PS CS6'da böyle bir sıkıntı olması düşündürücü.

Çözümü bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Konuyu ben de hortlatıyorum. Kusura bakmayın ama bu dertten ben de muzdaribim. 4K oranında simgeler, üstteki menüler çok çok küçülüyor. Çalışılamayacak kadar küçük ve rahatsız edici oluyor. Diğer bütün programlarda sorun olmazken koskoca PS CS6'da böyle bir sıkıntı olması düşündürücü.

Çözümü bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Bende birkaç gündür bu problemle uğraşmaktayım en kestirme yolu bir arkadaşım önerdi ve Adobe yazılımlarında Photoshop'ta işe yarıyor. Kullandığını photoshop'un exe dosyasına gidin. Üzerine sağ tuşla tıklayın özellikler menüsünden > uyumluluk altında bulunan Yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl. Ölçeklendirmeyi gerçekleştiren: diye yazan kutuyu aktif edin ve altındaki seçenekten Sistem (Gelişmişi) seçerek uygulayıp programı yeniden başlatın problem çözülüyor.

Not: 4K monitörler de bu problemler ve photoshop ui scale problemleri çok fazla var. Onun için monitörün display port v1.2 ve üstü destekli bir ekran kartıyla çalıştığından, windows 10'un tüm updatelerinin yapıldığından ve yine windows'un sunduğu önerilen çözünürlük ve ölçeklendirme seçeneklerinin kullanıldığından emin olmanızı tavsiye ederim.
2017-07-12 00_04_03-Photoshop.exe Özellikleri.png

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı