4K OLED almaya gerçekten değer mi?

Arkadaşlar uzun bir bekleyişten sonra yarın 4K OLED almak için Vatan Bilgisayar'a gideceğim. Alacağım model ASUS ROG PG32UCDM 4K 240 Hertz OLED.

Hayatımda ilk defa hem OLED hem de 4K monitör kullanacağım. Bu monitörü aslında sadece hikayeli oyunlar ve film izlemek için alacağım. Birkaç ay sonra da rekabetçi oyunlar için 540 Hertz TN panel alacağım.

Şu an merak ettiğim tek şey şu, yarın 4K OLED aldıktan sonra görüntü kalitesi açısından gerçekten verdiğim paraya değecek mi? İçimde kötü bir his var. Acaba ya beklentimi karşılamazsa diye düşünmeden edemiyorum. Monitörü kesin alacağım zaten o konuda netim fakat şu kötü histen kurtulamıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? 63 bin TL vermeye gerçekten değecek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
60K bir monitöre verilmez bana göre OLED olması bunun o parayı hak ettiğini göstermez. DDR5 ramler gibi ilk çıktığında pahalıydı OLED de o hesap biraz. Tabii ki kalitesi ayrı bir detay ama sırf OLED diye o para verilmez.

Kesin alacaksan üzüldüğün ürün olmaz orası kesin para olur. Beklentini karşılar onda sıkıntı yok.

Daha uygun fiyatlı alternatifler var, Samsung G80SD çok daha uygun fiyatlı. Ayrıca OLED alınacaksa en iyi HDR deneyimi için QD-OLED öneriyorum, WOLED tavsiye etmem.

Diğer taraftan, rekabetçi oyunlar için TN panel bence mantıklı değil, dual mode destekli OLED alabilirsiniz, 240Hz 4K, 1080p 480Hz çalışıyorlar. Fakat hatırladığım kadarıyla bunların hepsi WOLED.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı