4K OLED Monitör önerisi

Bütçe
55.000

hanthehun1908

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

OLED kervanına katılmak istiyorum. Halihazırda 32 inç 2K VA panel ve 27 inç 2K IPS panel monitörlere sahibim. Önümüzdeki aylarda ekran kartımı upgrade edeceğim. Mevcut kartım RTX 3070 ve uğraştığım iş sebebi ile mevcut NVIDIA kartlarını beğenmesem de yine bir NVIDIA GPU alacağım, G-Sync uyumlu olması önemli olacaktır.

Epeydir OLED başlıklarını takip ediyorum baktıkça da kafam karışıyor :). Gönlümden asıl geçen 32 inç Curved OLED'ler fakat bulamadım, bir tek Alienware'in bir modeli var onu gördüm onda da olumsuz yorumlar yapılmış o sebeple mecbur flat screen bakıyorum. 34 inç 21:9 ultrawide monitörlerde fena durmuyor fakat onlar 2K çözünürlük ve dikeyden kısa olması 32'den sonra hoşuma gitmez diye düşünüyorum.

ASUS ROG Swift PG32UCDM 31.5" 0.03 ms OLED 4K 240 Hz monitör alsam üzer mi? Yoksa daha uygun benzer performanslı monitörler var mı? Önerir misiniz? Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Teşekkürler,

Amazon'da aynı ürün için şu yorumu görmüştüm o sebeple bundan vazgeçtim diyebilirim.
Yorum:
"
Oncelikle saticiya tesekkur ederim, hizli ve duzgun teslimat icin. Urune gelecek olursam;

OLED panellerin TV lerdeki kadar verimli olmadigini deneyimlemis oldum. Bu monitoru alacak kisi belirli surelerde 4-8 arasi kullanildiktan sonra 5-6 dk lik bir panel yenileme yapmaya ihtiyaci oldugunu bilsin. Monitoru 360 hz tam bir fps monitoru diye dusunebilirsiniz ancak panel qd-oled olmasindan ve sdr parlakligi cok dusuk olmasindan dolayi oyun suresi boyunca neredeyse tam parlaklikta kullanmak gerekiyor. Odaniz inanilmaz karanlik degilse dusuk parlaklik inanilmaz rahatsiz edici. Bunun cozumu olarak HDR i acarak peak parlaklik seviyesini artirabilirsiniz ancak hdr desteklemeyen bir oyunda goruntu okadar bozuluyor ki 10 yillik tn,va panel kullaniyormus gibi hissediyorsunuz. Ek olarak yuksek parlaklik ve kontrastta oynadiginiz icin panelin saglik seviyesi cok hizli dusuyor. Bunu ustunde tusa basarak ara ara kontrol edebiliyorsunuz. Neredeyse 2 saatte bir yesil(saglikli) konumdan sari(uyari) konumuna geciyor. 4. Saat sonunda kirmizi (tehlikeli) konuma gecmis oluyor ki panel yenileme yapip devam etseniz bile monitor sogumadigi icin 2-3 saat sonra yine kirmizi konumda bulabiliyorsunuz.

Bu oyunu alacak kisilerin mutlaka;

-Karanlik ortamda kullanmasini
-Araliksiz 4-5 saatten fazla kullanma aliskanliginin olmamasini
-Hikayeli oyun agirlikli tercihi olmasini (HDR destegi olmadan panel klasik bir IPS panelden farksiz)
- İş & oyun karma kullanim amaci olmamasini tavsiye ederim.

Renk doygunlugu gayet guzel. Text clarity olayi beni cok rahatsiz etmedi, evet saatlerce wordde yazi yazsam, excelde calissam veya birseyler okusam mutlaka rahatsiz eder ancak OLED panellerin genelinde suan bu bir sorun. Panel arayuzunede bir eksi vermek istiyorum, ustunde buton ile yapilan kontroller DELL software ile tam olarak yapilamiyor.

Biraz karanlik bir ortamda kullanicaksaniz, (magarada kullanin demiyorum ama en azindan monitore bakan pencere, cam vb isik kaynagi yoksa), hikayeli oyun oynarim, yaris oynarim veya cokta rekabetci degilim goruntu duzgun olsun arada cs atarim, lol oynarim vb diyorsaniz bu monitor alinabilir.

Ben warzone oynamak icin almistim daha kotu goruntuyu en son 15 yillik lcd monitorumde bile elde edemedim. Karakter gormek icin monitorun 2 mm dibine girip oynarken buldum kendimi."

ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP oyuncu monitörü​

Birkaç ay içinde ben de bu modeli almayı düşünüyorum. Hayırlı olsun 🙏

Teşekkürler hocam darısı başınıza olsun.

@Teacher80 hocam kurulumu gerçekleştirdim. Textler vs çok hoş gözüküyor, parlaklık olarak oldukça parlak nasıl yetersiz bulmuşlar anlamadım. Curved olması ise ekstra güzel. Bayağı memnun kaldım. Tek eksisi Windows 10 kullandığım için HDR calibration yapamadım henüz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı