4K sistemde 2K monitör kullanmak sorun çıkarır mı?

Dewqa

Centipat
İyi akşamlar. Sosyale yeni katıldım ve kendime yakın bir zamanda PC toplayacağım aklıma şu soru takıldı: 4K yüksek ayarlarda bile desteklecek bir PC'de 2K monitör ne tür sıkıntılar yaratır? Ne tarz sıkıntılar olur hem monitör hem de PC önerebilir misiniz? PC'yi çoğunlukla oyun amaçlı arada DC'den veya OBS'den yayın açmak için kullanacağım. Onun dışında eğer değerli vaktinizi harcayıp bana fikir verirseniz sizi daha fazla bilgilendirebilirim. Şimdiden değerli vaktini harcayıp bana fikir önerisi yapan bütün hocalarıma teşekkürlerimi sunarım.

Hiç bir sorun olmaz.

Toplam bütçenizi söyleyin belki 4k monitör ile 4080 4090 veya 7900XT/XTX gibi sistemler yapabiliriz. Ama hayır sıkıntı çıkarmayacaktır işlemci yeteri kadar güçlü ise.

UHD sistem demek yuksek sistem demek.

RTX 4080-4090, RX 7900 gibi. Rahat QHD daha az sistem ister. RTX 4070, RTX 4060 Ti 16 GB, RX 6800 gibi.

Bütçe olmadan sistem onermek olmaz.

UHD monitorle QHD cozunurlugunu kullanabilirsiniz, problem olmaz.

UHD sistemle QHD monitorle QHD cozunurluguyle sistemi kullanirsaniz, parcaya bagli belki bir darbogaz ya da onun harici daha iyi performans da alinabilir diye dusunuyorum.

Monitör hakkında çok bir bilgim yok ama eğer monitörün 27Inch'ten fazlaysa belki görüntü bir tık netliğini kaybeder.

sizden çok özür dileyerek şunu söylemek istiyorum benim ilk açtığım konuda bütçem belliydi isterseniz ordan bakabilirsiniz veya direk ben size söyliyim

Böyle bir şey olabilir. Bazı parçalardan kısılıp 4070TI'da alınabilir ama 2k oynanacağı için ikiside sorunsuz oynatır.

Bu sistem alınıp üstüne attığım monitör + attığım soğutma alınıp kendiniz takarsanız güzel olur. Daha sonra işlemci yükseltirseniz soğutmayıda kullanırsınız sorunsuz şekilde.

öncelikle vakit ayırıp öneri yapmana sevindim birkaç sorum olucak 360mm sıvı soğutma fazla değil mi? ayrıca 2k oyunculuk için 12gb vram az değil mi eğer amd tarafında öneriniz olursa amd'de kullaırım hiç sıkıntı olmaz benim tarafımda onun dışında önerileriniz kritellerimi uyuyo başka önerileriniz varsa dinlemeye her zaman açığım

12 GB VRAM QHD icin yeterli.

4070 yine ayni sekilde QHD icin gayet yeterli.

Tamam o zaman avenger hocamın attığı svı soğutmayı monitörü ve attığı sistemi alacağım. Bir değişiklik yapmaya gerek var mı alacağım sistemde?

Hocalarım son bir sorum kaldı, anakart A620 mi yoksa B650 mi, ona göre sipariş vereceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…