4K TV ve PS3 uyumu

485936

Hectopat
Arkadaşlar 4K TV aldık 55 inç ama buna PS3 bağlayacağız. Görüntü nasıl olur, kasma veya görüntüde bozulma olur mu?

Dosya Ekleri

• 1655846503046.png
    1655846503046.png
    717,6 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaz hocam. 4K TV ile Xbox 360 ve One kullandım. PS3 de taktım.

PS3 maksimum 1080p görüntü verebiliyor ve çoğu oyun 720p çözünürlüğünde çalışıyor. 4K TV'de kullanmakta bir sıkıntı yok ama görüntü normalden biraz daha bulanık olacak. Nedeni ise CRT sonrası ekran teknolojileri sabit pikseller kullanır ve eğer sen TV'ye doğal çözünürlüğünden daha düşük bir çözünürlükte görüntü verirsen TV onu piksellerin üzerine oturtmaya çalışacaktır bunu da scaling uygulayarak yapar. Dezavantajı ise görüntüyü bir takım işlemden geçireceği için olması gerektiğinden daha bulanık gözükecek. Bu durum ayrıca TV'nin ne kadar iyi scaling işlemini yaptığına da bağlı. Yinede berbat bir görüntü almayacaksın tabii ki ama dediğim gibi. Onun dışında renk, input lag felan senin TV'ye kalmış.

Benim de 4K TV var bir sıkıntı olmaz hatta WWE 2K17 ve Mortal Kombat gibi oyunlar çok harika görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İade edilecek bir durum yok. TV'ler monitör gibi değil. Zaten 4K kanal bile çok az. HD TV izlemek gibi oluyor.

Oyunlarda 1280x720P olarak çözünürlük değişir, 1920x1080P sadece Youtube veya diğer uygulamalarda aktif oluyor, rescale ederek görüntüyü verir. Görüntü kötü olmaz fakat PS3'den 4K çözünürlük elde edemezsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı