4K veya 1440p için sistem toplama

Bütçe
77000

78K yapıyor bunlar. Piyasda ki en iyi 2. ekran kartı ve en iyi oyun işlemcisi. Diğer parçalarda kalitesiz değil. Kartın Sapphire Nitro+ olması da ayrı iyi. En üst seviye de olan bir model.
Arada 4k bütçe farkı var arkadaş oyunu full ayarlarda RT kökleyerek oynayacak. RT ve Frame generation ile beraber Her türlü 4080 şuan fark atıyor o kadar güçlü bir kart aldıktan sonra hikayeli oyunlarda RT falan açmayacaksak ne anlamı kaldı ki ayrıca 4k gaming için 7800X3D almaya gerek yok 7700X gayet yeterli. Kasa için de sıvı soğutmayı ön tarafa takmaya karşıyım yazdığınız kasada üst panel 360mm desteği bulunmuyor. Anakart olarak top işlemcinin yanına B650 önermişsiniz. Dengesiz bir bir sistem olmuş.

FSR 3 diyeceksiniz evet performans artışı bariz fakat çok fazla görüntü kaybı oluyor ve Dlss ile aynı seviyede olamayacak.

Arada 4k bütçe farkı var arkadaş oyunu full ayarlarda RT kökleyerek oynayacak. RT ve Frame generation ile beraber Her türlü 4080 şuan fark atıyor o kadar güçlü bir kart aldıktan sonra hikayeli oyunlarda RT falan açmayacaksak ne anlamı kaldı ki ayrıca 4k gaming için 7800X3D almaya gerek yok 7700X gayet yeterli. Kasa için de sıvı soğutmayı ön tarafa takmaya karşıyım yazdığınız kasada üst panel 360mm desteği bulunmuyor. Anakart olarak top işlemcinin yanına B650 önermişsiniz. Dengesiz bir bir sistem olmuş.

FSR 3 diyeceksiniz evet performans artışı bariz fakat çok fazla görüntü kaybı oluyor ve Dlss ile aynı seviyede olamayacak.
Öncelikle ikimizin attığı monitörde 2K yani arkadaş 4K oynamayacak. B650 önerdim de s2h’da önermedim. RT konusunda 4080’in önde olduğu bariz ama kaç tane oyun da RT’nin görüntü de ciddi bir etkisini gördünüz? Bir elin parmaklarını geçmez. Hatta asıl olayını bir tek cyberpunk 2077’de gördük. FG ve FSR 3 de hemen hemen aynı seviyedeler. Fsr 3 bir tık daha fazla fps veriyor dlss 3 bir tık daha iyi görüntü. Ben görüntü konusunda aradaki farkı anlayamadım. Fsr 3 görüntüyü çok bozmuyor kesinlikle. Ayrıca bu iki kart aynı fiyatta olsa ben de 4080 önerebilirdim, ama hem 7900 Xtx’in en tepe modeli olması. Şu an en ucuz 7900 XTX 31k’ya kadar düşmüş. Sapphire pulse. En ucuz 4080 ise 39K. Arada 8k fark var. Nitro+ 33500 tl. Onun seviyesinde bir model ise 45-46k civarında. 7900 xtx çok daha f/p bir kart. 4080 son dönemlerde pek alınacak bir kart değil.

Öncelikle ikimizin attığı monitörde 2K yani arkadaş 4K oynamayacak. B650 önerdim de S2H'da önermedim. RT konusunda 4080'in önde olduğu bariz ama kaç tane oyun da RT'nin görüntü de ciddi bir etkisini gördünüz? Bir elin parmaklarını geçmez. Hatta asıl olayını bir tek Cyberpunk 2077'de gördük. FG ve FSR 3 de hemen hemen aynı seviyedeler. FSR 3 bir tık daha fazla FPS veriyor DLSS 3 bir tık daha iyi görüntü. Ben görüntü konusunda aradaki farkı anlayamadım. FSR 3 görüntüyü çok bozmuyor kesinlikle. Ayrıca bu iki kart aynı fiyatta olsa ben de 4080 önerebilirdim, ama hem 7900 XTX'in en tepe modeli olması. Şu an en ucuz 7900 XTX 31K'ya kadar düşmüş. Sapphire Pulse. En ucuz 4080 ise 39K. Arada 8K fark var. Nitro+ 33500 TL. Onun seviyesinde bir model ise 45-46k civarında. 7900 XTX çok daha F/P bir kart. 4080 son dönemlerde pek alınacak bir kart değil.

RT'nin görüntüye etkisi yok demek için hiçbir oyunu RT ile oynamamış olmanız gerekir. FSR 3 ise testleri geldi gördük ki DLSS performans modunun verdiği görüntüyü FSR anca kalite modunda anca veriyor. Özellikle uzak çizimlerde FSR görüntüyü ciddi bozuyor. Zaten NVIDIA'nın yazılım ve sürücü stabilitesi olarak önde olması da cabası. 6000 serisinde dahi hem sistem kurduğum hem de AMD karta sahip arkadaşlarım benim 3-4 katım driver sorunlarıyla karşılaştılar. Driver Update yapıyor performanası düşüyor sistemin. 7000 serisi daha stabil olsa da Hala da çok sorunlarla karşılaşılıyor. Anakart olarak bakarsak da bu adam AM5 soketin sonlarına doğru işlemciyi değiştirmek istese şimdinin 5800x3D veya 5950X işlemcisini A320 anakarta takıyormuş gibi olacak o MSI B650 anakart da MSI'ın giriş modeli bir anakart bir B650S2H olmasa da farklı bir griş seviye B650 takmak hiçbir şeyi değiştirmiyor.

Bugün 2k için dizdiğim sistem
Ekran kartı: Sapphire 7800xt 16 gb
İşlemci: ryzen 7 7700
Anakart: Gigabyte 650m am5 6400hz
RAM: Gskils 2x16 32 gb ram
güç kaynağı: Corsair 750w 80gold +
Sıvı soğutucu: Deepcool 320mm
Ssd: Samsung evo plus 500gb
Kasa: Vento G20AL mesh e-atx mid tower
Monitör: Dell G2724D 1 ms QHD pivot

Sizce nasıl yorum yapabilir misiniz?

üRÜN
Bugün 2k için dizdiğim sistem
Ekran kartı: Sapphire 7800xt 16 gb
İşlemci: ryzen 7 7700
Anakart: Gigabyte 650m am5 6400hz
RAM: Gskils 2x16 32 gb ram
güç kaynağı: Corsair 750w 80gold +
Sıvı soğutucu: Deepcool 320mm
Ssd: Samsung evo plus 500gb
Kasa: Vento G20AL mesh e-atx mid tower
Monitör: Dell G2724D 1 ms QHD pivot

Sizce nasıl yorum yapabilir misiniz?
Ürün linklerini atarsanız daha iyi olur Bazı ürünler çünkü modelleri aynı olmayınca tam anlayamıyoruz.

Ayrıca bütçeniz ne.

Son düzenleme:

82 TL tutuyor ama bu bütçeye daha iyisini toplayamazsınız.

Sistem çok güzel hocam ama benim şansım kötü herhalde ki dünden sonra 1500TL zam yedi. Acaba ileride ekran kartı indirimi olur mu? 4080 Super çıkacak diyorlar.

Bir de ek olarak kasada 3 fan var arkaya bir tane eklemek gerekir mi?

Sistem çok güzel hocam ama benim şansım kötü herhalde ki dünden sonra 1500tl zam yedi. Acaba ilerde ekran kartı indirimi olur mu? 4080 Super çıkacak diyorlar.
Gaming gecesine bakın itopya hocam. Orada indirimde oluyor belki 4080 düşerse şansınıza alabilirsiniz indirimli.

Parçaları bu şekilde kısın biraz hocam. Fiyat şuan -2000 oluyor.

M.2 SSD 1-2 ay 512 GB ile idare edin M.2 SSD alır takarsınız gene 3 tane slot var anakart üzerinde NZXT ayrıca çok güzel güç kaynağı ve 500TL daha ucuz.

Ayrıca hocam ekran kartına zam gelmiş ama başka model indirime girmiş hem bu model daha kaliteli. Palit RTX 4080 GameRock OC NED4080S19T2-1030G 256 Bit GDDR6X 16 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Dediğim kısmaları bu ekrana kartı ile yaparsanız 8000TL oluyor düz.

Tüm parçaları piyasada bulunan ürünlerle düzenledim bu şekilde bakabilirsiniz. Soğutucu 240mm idi sevdiğim bir markanın 360mm si neredeyse aynı fiyat diye onu ekledim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı