4'lü sipariş edilen priz 3'lü geldi

ROWRİN

Hectopat
Daha fazla  
Sorun başlıkta ki gibi ancak iade hakkımı kullanmadan önce aynı satıcıdan ürünü tekrar sipariş etsem, 4'lü ürünü aldıktan "sonra" 3'lüyü iade için kargoya götürsem bir problem olur mu?
Satıcıya tabii ki güvenim kırıldı ve sinirliyim ancak yorumlar ve değerlendirmeler de benim gibi bir sorun yaşayan olmamış. Sanırım benim siparişimi hazırlarken yanlışlık yaptılar. Ben de 4'lüyü beklerken en azından hiç prizsiz kalmamak için kullanmayı, diğer ürün geldikten sonra iadeye vermeyi planlıyorum.
Bu durumda bir sıkıntı veya sorun ile karşılaşır mıyım?

Sorun başlıkta ki gibi ancak iade hakkımı kullanmadan önce aynı satıcıdan ürünü tekrar sipariş etsem, 4'lü ürünü aldıktan "sonra" 3'lüyü iade için kargoya götürsem bir problem olur mu?
Satıcıya tabii ki güvenim kırıldı ve sinirliyim ancak yorumlar ve değerlendirmeler de benim gibi bir sorun yaşayan olmamış. Sanırım benim siparişimi hazırlarken yanlışlık yaptılar. Ben de 4'lüyü beklerken en azından hiç prizsiz kalmamak için kullanmayı, diğer ürün geldikten sonra iadeye vermeyi planlıyorum.
Bu durumda bir sıkıntı veya sorun ile karşılaşır mıyım?

Direk iade et hakkın var. Bunu kullanmadan gönderirsen sorunsuz iade edersin. Kullanıpta iade edersen sorun edilebilir yırtılabilir ambalajda ise. Yenisini sipariş edip elindekini değişim için değil de iade için gönderebilirsin.

Direk iade et hakkın var. Bunu kullanmadan gönderirsen sorunsuz iade edersin.

Evet ancak o süre zarfınca yine prizsiz kalacağım. Prizi kullanırken zaten prize zarar verme ihtimalim yok ki. 14 gün içerisinde koşulsuz iade hakkım var. Ben ise diğer doğru ürün elime ulaştıktan sonra (14 gün içinde ulaşır) yanlış ürünü iade edip 4'lüyü kullanırken iademin onaylanmasınï beklemek istiyorum.

Evet ancak o süre zarfınca yine prizsiz kalacağım. Prizi kullanırken zaten prize zarar verme ihtimalim yok ki. 14 gün içerisinde koşulsuz iade hakkım var. Ben ise diğer doğru ürün elime ulaştıktan sonra (14 gün içinde ulaşır) yanlış ürünü iade edip 4'lüyü kullanırken iademin onaylanmasınï beklemek istiyorum.

Yanlış ürün olduğunu bildiğin halde kullanmandan dolayı iadede sorun çıkarabilirler. 14 günde ulaşma durumunu anlayamadım. Ben olsan yenisini sipariş geçip onu beklerken diğerini iade etmeye çalışırdım açmadan. Senin prize ihtiyacın olması durumu işi bozuyor.

Yanlış ürün olduğunu bildiğin halde kullanmandan dolayı iadede sorun çıkarabilirler. 14 günde ulaşma durumunu anlayamadım.

Ben ürünü 14 gün içinde de kullanıp üstüne iade etme hakkına sahibim. Ürüne herhangi bir zarar vermeden tabii ki.
Bkz:
Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (internet, telefon yoluyla gibi) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.
Dolayısıyla ben de prizsiz kaldığım bir gün olmasını istemiyorum, doğru ürün kargoda yoldayken elime ulaşana kadar yanlış ürün ile idare edip, doğru ürün gelince onu kullanmaya başlayıp, prizsiz bir gün geçirmemiş olacağım. Yanlış ürünüde o zaman iade edeceğim.
Tabii hala şüphelerim var. Bu konuda daha ayrıntılı bilgiye sahip arkadaşlar yapmayı düşündüğüm şey de emin olmamı sağlarlarsa sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı