Teknobiyotik ve İptal Edilen sipariş

abigailcat6

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 2 Ağustos'ta Teknobiyotik üzerinden AMD Ryzen 5 5500 3.6GHz, RTX3060 12GB,16GB Ram, 500GB SSD Oyuncu Bilgisayarı hazır sistemi (DK-PCEK1-AMD5600SU2) satın aldım. Sistemdeki 5500 işlemciyi 5600 ile değiştirdim.

EtRFRWbl.jpg

Bugün WhatsApp üzerinden iletişime geçildi ve aşağıdaki metin tarafıma yollandı.

Kod:
Günaydın efendim size Teknobiyotik.com üzerinden yazmaktayım dün akşam tarafımızandan bi bilgisayar alımınız olmuştur Sistem güncelleme sırasında bi hata oluşmuş
Ve fiyatda sorun oluşmuştur sanırım sizde bu sırada alım yapmışsınız efendim

Ürününüzde iptal durumu söz konusu Ürünü gönderebilmemiz için Yaklaşık yükseltmiş olduğunuz işlemci dahilinde 4BİN TL Fiyat farkı çıkıyor
 gönderim sonrası direk işlemlerinize devam edebiliriz ödeme yapabilmek için size link oluşturucam o şekilde direk olarak ödeme yapabileceksiniz.

Ben de aradaki farkı ödeyemeyeceğimi belirttim, iade yapılacağı söylendi. Bu konuda Tüketici Heyeti'ne başvurmak istiyorum. Bu konuda yapılabilecek bir şey var mı? Bildiğim kadarıyla o siparişi yollamaları gerekiyor çünkü stoklarında mevcuttu ve ödemem onaylandı.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani doğru ya da yalan hata yaptık deyip ürünü göndermiyorlarsa çok da bir şey yapamazsın. Yanlışlıkla 10 TL yazsalar, sen de alsan, mesela..

İstiyorsan başvur ama örnek kararları bir incele önce.

Yani doğru ya da yalan hata yaptık deyip ürünü göndermiyorlarsa çok da bir şey yapamazsın. Yanlışlıkla 10 TL yazsalar, sen de alsan, mesela..

İstiyorsan başvur ama örnek kararları bir incele önce.
İki tarafa da yarayan kararlar var, sanırım net bir kanun/yasa yok ve yorum heyete veya mahkemeye bırakılmış. Yanlışlıkla 10 TL yazma durumu zaten diğer arkadaşın da belirttiği gibi absürt bir fark yaratır. Buradaki durum şu, zaten satışta-satılmış ve stoğu olan, ürünü satın aldıktan sonra onaylanan ve sözleşmesi tarafıma yollanan siparişe ek ücret talep edilmesi. Adamların stoğu var, bilgisayarı, parçaları var.

Sistemsel hatalarda çıkan absürt fiyat farklarında hakem heyeti çoğunlukla firma lehine karar veriyor.
4.000 civarı TL, sanırım absürt olup olmadığına yetkililer karar verecek. Teşekkürler.

Senin sıkıntın şu olacaktır. Kararı 3-4 ay bekleyeceksin ve sonra sonuç onların lehine çıkarsa artık o aleti bile alamayacaksın. Riski iyi hesap et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı