4Story başlanır mı?

Makaleler
1
Yer
Ordu / Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Son zamanlarda bir MMORPG boşluğuna düştüm. Şu anda albion Online başladım hoşuma gitti fakat ilerlemeden önce eskiden oynadığım ve çok hoşuma giden 4story hakkında bilgi almak istiyorum.
1- Oyun ne durumda?
2- Oyuncu sayısı ne durumda?
3- Optimizasyon vb. sıkıntılar mevcut mu?
4- P2W durumu nasıl?
Son zamanlarda Black Desert Online, rosh Online (son destan) ve vinductus MMORPG'lerini oynadım. Black Desert aşırı içerik olması ve anlamsız optimizasyonu sebebiyle beni kendinden 2000 saat sonunda soğuttu. Vindictus'un PVP sistemini pek sevemedim. Rosh Online artık yıllardan beri oynadığım için bir bıkkınlık hissi yarattı bende. Önerebileceğiniz MMORPG oyunlara da açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazmış olduğunuz oyunların hepsini uzun süreler oynamış biri olarak şunu söylemek isterim : Oyunların içinden benim en çok zevk aldığım oyun Rosh Online ve hala ara ara girer oynarım. Black Desert konusunda zaten size diyecek bir şeyim yok 2000 saat sonuçta. 4 Story'i çok uzun zaman oynadım şuan oyuna başlamanız durumunda karşılaşacağınız şudur = Herkes fullenmiş bir durumda yanınızda parıl parıl parlarken siz kasılmaya çalışacaksınız. P2W durumu da aşırı olmasa da var oyunda. Hala eğlenceli ve bir çok sınıf olaması sebebiyle güzel oyundur ama dediğim gibi oyunu şuan oynayan kitle ile aynı düzeye gelmeniz için para harcamaktan başka şansınız yok oyunda.

Önemli olan bu her şeyi ile tam olan arkadaşlara ne kadar sürede yetişebileceğim. Eğer gerçekten 1 yılımı alacak ise hiç bulaşmak istemiyorum. P2W hemen hemen her MMORPG'de az ya da çok mevcut durumda (istisnalar hariç). Bu sebepten P2W durumu abartı olmayacak şekilde olursa oda dert değil.

En son girdiğimde, ki birkaç sene öncesi oluyor, oyunda birçok şey değişmiş durumdaydı. Her zamanki başlangıç noktası değişmiş ve bütün skiller açık halde başlamıştım oyuna. Fazla aktif oyuncu olmadığını görünce de başlamadan bıraktım.

4Ancient'a da bir göz atabilirsiniz. Hiç oynamadım fakat daha iyi bir durumda olduğunu tahmin ediyorum.

Önemli olan bu her şeyi ile tam olan arkadaşlara ne kadar sürede yetişebileceğim. Eğer gerçekten 1 yılımı alacak ise hiç bulaşmak istemiyorum. P2W hemen hemen her MMORPG'de az ya da çok mevcut durumda (istisnalar hariç). Bu sebepten P2W durumu abartı olmayacak şekilde olursa oda dert değil.

Konuyla alakasız boş mizaha gerek yok komik değilsin.
Şöyle söyleyeyim sana; yanlış hatırlamıyorsam +24'e kadar basılıyor itemlere ve +10'dan sonra yanma olasılığı önemli ölçüde artmaya başlıyor. Hiç bir şey kullanmadan +16'ya kadar yanmadığını hatırlıyorum orada bıraksan +16 ile +24 arasında çok yüksek güç farklı var. +16'dan sonrası içinde para ile bir item alınıyor ve o yanma olasılığını düşürüyor vs. vs. durum bu.

Şöyle söyleyeyim sana; yanlış hatırlamıyorsam +24'e kadar basılıyor itemlere ve +10'dan sonra yanma olasılığı önemli ölçüde artmaya başlıyor. Hiç bir şey kullanmadan +16'ya kadar yanmadığını hatırlıyorum orada bıraksan +16 ile +24 arasında çok yüksek güç farklı var. +16'dan sonrası içinde para ile bir item alınıyor ve o yanma olasılığını düşürüyor vs. vs. durum bu.
Tamamdır teşekkür ederim tercihimi Albion Online'dan yana kullanacağım.

Albion'un kamera açısı falan değişmişti en son. Denemek istemiştim ama o kamera açısı ile RPG bilemedim... Bende MMORPG arayışındayım. Tutunacak bir oyun bulursan haberim olsun :)
Ben bir arkadaş önerisi ile başladım. Kendisi hali hazırda oynuyor ve oyunun mantığını anlattığında hoşuma gitmişti. P2W olmadığını ve canlılık bakımından geniş bir oyun olduğunu anlattı. 100v100 olan savaşlar için zaten baştan tamam dedim. :D

4Story 10 sene oynadım tabi bunun 3-4 yılı official sunucuda diğer kısım pvp sunucularda şu an söylemem gerekirse official sunucusu oynanmaz ama eğer oyun hakkında bilgin var ise ayrı bir sunucu olan 4ancient başlayabilirsin oyunun 2009 yılı patch'i çoğu oyuncular o sunucuyu tercih ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı